Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Prefectul judeţului Constanța, Silviu Coşa, despre valul 4 al pandemiei

ro

16 Sep, 2021 14:25 1344 Marime text
  • Prefectul judeţului Constanța, Silviu Coşa este invitatul de astăzi de la ZIUA LIVE.
Prefectul judeţului Constanța, Silviu Coşa, vorbește astăzi de la ora 14.00 la ZIUA LIVE despre situația actuală generată de pandemia de Coronavirus, despre măsurile/restricțiile care ar putea fi luate/aplicate în următoarea perioadă.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu va trece în revistă și măsurile impuse în anumite localități unde rata de infectare a depășit cifrele 2 și 3 la mia de locuitori.

„Vă readuc aminte că undeva prin luna mai, urmarea vizitei premierului în Constanța s-a solicitat agenților economici de aici o mai mare predictibilitate a măsurilor aferente pandemiei.

În acest sens, relaxarea a aparut în mod gradual, însă din pacate în ultima lună și jumătate, pe un trend crescător al ratei de incidență, (...) avem deja două localități care au depășit pragul de 4 la mie și, pe legislația existentă, (...) intervin anumite restricții și limitări în ceea ce privește numărul de persoane care pot participa la anumite evenimente”, a declarat prefectul.

 
Întrebat cum poate fi obținut certificatul verde, Silviu Coșa a spus că procedura este una foarte simplă.

„Este foarte simplu. În orice browser, introduceți „certificat verde”, este primul link În baza CNP-ului se poate crea un cont, îți vine o confirmare pe mail”.


El a mai precizat că nu există o prevedere legală care să facă o diferență între membrii familiei în ceea ce privește certificatul verde.

„Faptul că până în momentul de față acest val 4 s-a desfășurat într-o manieră mai blandă și creșterea ratei de incidență n-a fost atât de brutală, se datorează celor 225.000 de constănțeni care au înțeles să se vaccineze. (...) din păcate, nu sunt suficienți. Vaccinarea trebuie să ajungă la cât mai mulți dintre noi”.

 
Prefectul Constanței spune că în momentul de față nu există alte tipuri de stimulente.

„Până în momentul de față, acestea sunt stimulentele care sunt normate și sunt legiferate”.

„Vom continua toate masurile pe care (...) le considerăm că pot aduce un beneficiu direct (...) în ceea ce privește vaccinarea”.

 „Constanța a fost pregatită și în valurile anterioare. Noi am fost importator de bolnavi COVID din alte județe. De luni, Spitalul de Boli Infecțioase a putut redeveni 100% spital suport COVID”, spune Silviu Coșa, întrebat cât de pregăit este județul Constanța pentru valul 4 al pandemiei.


El a mai precizat că, la nivelul județului Constanța, locurile în spitalele COVID sunt ocupate la capacitate de 50-60%, iar cele la ATI la 80%.  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii