Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Liana Naum - „Noi nu mai avem lideri autentici în niciun partid”

ro

18 May, 2021 14:24 1891 Marime text

  Liana Naum: „Dând timpul înapoi trebuie să recunosc că pentru acel moment am fost persoana potrivită. Am ajuns în partid după mai multe filtre. La vremea respectivă nu se intra oricum. Erau proceduri bine definite, reguli foarte clare care erau respectate la vremea respectivă. Am citit cu interes statutul partidului. Mi-a făcut plăcere să mă raportez la niște reguli și proceduri. În 1997 am fost aleasă președinte.”

„Eu nu mă gândisem să candidez. M-a chemat domnul Năstase și m-a întrebat dacă mi-e greu să fac naveta Mangalia-Constanța. În timpul conferinței județene, domnul Năstase m-a propus. A fost vot deschis, am câștigat și țin minte că am spus Știu vreau și pot să duc această funcție. A fost o experiență extraordinară pentru mine”, spune Liana Naum despre funcție.

„M-am acomodat repede. Mergeam 3 zile din săptămână în teritoriu. Am fost în fiecare sătuc din acest județ de cel puțin 3-4 ori. Altfel, în anul 2000 rezultatele alegerilor n-ar fi fost acelea. Aveam multe întâlniri față în față. Să vorbim despre ce îi frământă pe oameni, care sunt problemele lor”, povestește Naum.

„Ne notam fiecare lucru, lucruri în amănunt. Ne-am împărțit foarte bine zonele și am pus pe hartie câte o strategie pentru fiecare parte. Am făcut tot felul de cursuri interne ca să-i învățăm lucruri, de la comunicare la administrație”, mai spune Liana Naum.

„Noi nu mai avem lideri autentici, în niciun partid. Sunt oameni buni și acum dar din păcate nu mai spun prea multe. Asta este dureros”, spune Liana Naum.

„Am și eu regretele mele că poate nu am fost întotdeauna la înălțime. Poate nu am reușit să fac tot ce am promis. Dacă aș fi fost astăzi președinte aș fi mers pe aceeași rigoare”, povestește Liana Naum.

„Trebuie să vorbim și despre canibalizarea membrilor de partid. Oamenii trebuie respectați. Nu-i arunci ca pe gunoaie”, zice Naum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii