Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian, despre relaxarea restricțiilor în sezonul estival

ro

06 May, 2021 14:14 2077 Marime text
  • Astăzi, invitați noștri la ZIUA LIVE sunt jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian.
  • Cum arată Constanța și care sunt perspectivele, după primele șase luni de guvernare liberală aflăm live pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

Feri Predescu, după conferințele premierului Florin Cîțu și președintelui Klaus Iohannis: „Situația nu a fost lămurită. Totul se va discuta mâine în Comitetul Interministerial. Premierul a fost receptiv și a acceptat cam toate propunerile lor pentru desfășurarea sezonului estival. Premierul a invocat 2 etape - 1 iunie și 1 august - și speră să se ajungă la sfârsitul lunii august la 10 milioane de vaccinați.”

Doctor Florin Stoian: „România are la această dată peste 1 milion și jumatate de oameni care au trecut prin boală. Dacă ne gandim strict pe cifre, din acești peste 1 milion de oameni au infectat la rândul lor fiecare peste 3 oameni. Ajungem la o cifră bună pentru aceste noi măsuri. Toată propaganda politică trebuie ruptă. Ce văd la Constanța este absența implicării pentru a mobiliza oamenii spre vaccinare. Am văzut primari din alte orașe ieșind în media și promovând acest lucru. Interesul acestui oraș și județ este sezonul estival.”

„În Constanța, PNL este într-o cădere. Totul se pregătește cu ani de zile înainte”, spune doctorul Stoian cu privire la viitoarele alegeri locale.

Feri Predescu: „Eu mă gândesc cu aceste vizite că vor să încurajeze românii de pe litoral să se vaccineze”.

Dr. Florian Stoian: ”Priviți ce este în India. 300.000 + de infectări pe zi. Eu cred că nu va fi ușor. Cred că se va ajunge la vaccinarea obligatorie.”

Dr. Florin Stoian, despre ultimele 6 luni la Constanța: „După părerea mea se vede o îmbunătățire a curățeniei la nivelul orașului. Am văzut curățenie în Portul Tomis. Problema este lipsa celor care să controleze curățenia făcută. Am văzut la cetățeni cum aruncă pe gazon. Eu văd o poliție locală aproape absentă. Lipsa camerelor de supraveghere care să identifice acele persoane”.

Feri Predescu: „74.000 de tone de deșeuri municipale de la populație. Este mult mai mult față de anul trecut.”

Feri Predescu, despre parcări: „Sunt oameni potenți financiar care vor sa construiască parcări, spunea primarul Chițac. Astfel că, Primăriei îi trebuie Regulament de parcare. Sunt investiții uriașe.”

„Cine te-a pus să promiți dacă nu te poți ține de promisiuni”, spune doctorul Stoian, referitor la promisiunile primarului Chițac cu privire la construirea parcărilor.

Feri Predescu: „L-am întrebat pe primar despre nemulțumirile constănțenilor privind Regulamentul parcărilor și mi-a spus glumind «Îmi pun dopuri în urechi».”



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii