Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, despre avizul CES

ro

26 Aug, 2021 14:20 1745 Marime text
  • Invitatul emisiunii ZIUA LIVE de astăzi este fostul ministru al Turismului, deputat și coodonator Pro România Constanța, Mircea Titus Dobre.
Fostul ministru al Turismului, deputat și coodonator Pro România Constanța, Mircea Titus Dobre este din aprilie a.c., noul președinte al UGIR Constanța.

După preluarea funcției de la nivelul Conferației, acesta a renunțat la coordonarea filialei Pro România.

După dobândirea personalității juridice, confederația patronală va depune proiecte în vederea accesării de fonduri europene.

Activitatea UGIR de la Constanța se axează pe dezvoltarea la Constanța a unui centru legislativ, promovarea învățământului dual, și susținerea antreprenorilor din sectoarele cheie din regiune - turism și agricultură.
 

„Sunt foarte puțini foști oameni politici care, după ce și-au încheiat o carieră politică, (…) să se îndrepte către zona antreprenorială”, spune Mircea Titus Dobre.

„Este Uniunea generală a Industriașilor din România. Este una dintre cele 6 confederații patronale la nivel național”, spune invitatul despre UGIR.

„Ideea este că acum totul este luat în derâdere vizavi de aceste subiect. Am observat că doamna Turcan a anunțat mărirea salariului minim pe economie… (..) Guvernul își asumă niște lucruri, dar înainte să-ți asumi, hai să porți o discuție și cu patronatele”.

  „Ce este într-adevăr foarte delicat și ceea ce se întâmplă din 2009 sau 2010, înainte tot ce însemnau avizele consiliului economico-social (…) acel aviz al CES-ului era obligatoriu. Cei care erau la guvernare la acel moment au spus că nu mai este obligatoriu”, mai spune acesta. 


În această perioadă de 11 ani de zile, toate actele normative și legile nu au mai fost luate în considerare.

„Nu se dorește ca avizul CES-ului să devină obligatoriu”.

„Înainte de asta cred că trebuie să stai de vorbă cu cei care sunt în câmpul muncii, cei care plătesc taxele și impozitele cele mai mari.

Hai să facem ca legea să fie win-win. Să fie o lege făcută pentru ambele părți, lucru care nu se mai întâmplă. (…) sunt mai mult ca să avantajeze statul român”, mai spune Mircea Titus Dobre.





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii