Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cătălin Iacob, consilier local municipal USR PLUS, despre proiectele de pe ordinea de zi

ro

26 Oct, 2021 14:54 1307 Marime text
  • Invitatul de astăzi la emisiunea ZIUA LIVE este Cătălin Iacob, consilier local municipal USR PLUS

În municipiul Constanța sunt 14 monumente istorice arheologice clasa A fără proprietar, susține consilierul local municipal USR PLUS, Cătălin Iacob, membru în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură.

Este vorba despre bazilici, amfiteatre, ziduri ale cetății Tomis, locuințe, cavouri și valuri de piatră/pământ, toate își caută proprietarul de ani de zile.

„Cred că în primul rând se vor stopa construcțiile acestea (...) de când a fost aprobat planul acela în 2001 au dispărut 60 ha de spațiu verde, iar instanța a spus „ok, dar trebuie demonstrat cumva ca ăla a fost un spațiu verde la un moment dat”

„Vorbim de segmentul delimitat, între Bd. Tomis – RAJA – Lacul Siutghiol – U.A.T. Ovidiu. Nu vorbim de partea de Tomis Plus, vorbim de partea de lac. Acolo au venit multe solicitări de la locuitori. (...)”

„A venit revocarea acestui plan urbanistic, (...) deja au fost puse la licitație și vor fi încărcate pe SEAP pentru planul urbanistic din Mamaia și pentru planul urbanistic din Palazu”

„În niciun caz nu vor urma demolări”

„Dacă cineva vrea să-și ridice locuințe, are un certificat de urbanism valid pentru obținerea autorizației de construire, el va putea construi”

„Avem un plan urbanistic în detaliu pe zona de nord a stațiunii. Acolo au fost transmise mai multe sesizări din partea locuitorilor (...) pur și simplu oamenii, dacă se întindeau un pic, puteau să-și bea cafeaua împreună. Zona este foarte aglomerată, mai ales pe timpul verii. (...) Noi am votat împotriva acestui proiect de hotărâre”

„De aceea, vreau să fac un apel și acum public, să urgentăm cumva regulamentul. Noi le-am înaintat propunerile, dar am rămas la faza aceasta”

„Ne vom așeza la masă și vom vedea care este varianta pe care o vom înainta la Consiliul Local”

Bulevardul Madrid în municipul Constanța

„Îl finanțăm ca el să existe. Este zona aceea din Tomis Plus, acolo știți că toate străzile au denumiri de acest tip. Acel proiect va fi finanțat din celebrul program Anghel Saligny”

„Acolo vor fi și expropieri pentru a putea avea acel bulevard” „Constănțenii pot contribui activ la viața (...) cetății. Vom avea bani în buget, vom face astfel încât să avem suma necesară - 1 milion de euro pentru aceste proiecte”

„Orice rezident poate veni cu un proiect pentru Primăria Constanța”

„Vin cu proiectul către Primăria Constanța, acolo se va forma o comisie, va fi analizat din punct de vedere legal, iar constănțenii vor vota proiectele”

„Am depus proiectul încă din 2018. Vechea administrație nici n-a vrut să audă de el. acum s-au găsit să ne critice (...)”

„Va trebui să luam bani din buget (...) bani se găsesc, sunt foarte multe proiecte care au fost bugetate de la începutul anului. Nu are rost să păstrăm niște bani la niște proiecte care n-au avize. Se pot face rectificări bugetare”

Despre creșterea prețurilor la întreținere

„Haideți să o luăm pe rând. Rețeaua de distribuție a agentului termic, înainte aparținea CET-ului. (...) Primăria Constanța a venit, a cumpărat acele rețele de transport și în doi ani, RADET-ul, în faliment”

„Soluția este să modernizăm rețelele de transport. Cu cât noi vom reabilita acele rețele de transport, cu atât nu vor mai fi probleme pe rețea și prețul va scădea. (...) și pentru apa caldă. E același agent termic”

„Nu aveam cum să venim cu o subvenție și pentru apa caldă”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii