Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională a rock-ului. De ce azi. Cine a venit cu ideea (video)

ro

13 Jul, 2021 07:11 2356 Marime text
  • Primul care a venit cu ideea ca aceasta zi sa fie declarata „Global Day of Rock” a fost Phil Collins care a urcat pe scenă atât în Londra cât și în Philadelphia.

 Astăzi, în lume este sărbătorită Ziua Internațională a Rock-ului!

Pe 13 Iulie 1985 a fost organizat Live Aid, un concert care a avut loc simultan în Londra și în Philadelphia, scopul principal fiind eradicarea foametei din Ethiopia. Printre participanți s-au numărat artiști precum Queen, Black Sabbath, Led Zeppelin, The Who, Mick Jagger și mulți alții.Ambele concerte au fost transmise live de BBC.

Primul care a venit cu ideea ca aceasta zi sa fie declarata „Global Day of Rock” a fost Phil Collins care a urcat pe scenă atât în Londra cât și în Philadelphia.

Muzica rock este un gen muzical specific celei de-a doua jumătăți a secolului XX și secolului XXI. Instrumentele muzicale de bază pentru rock sunt chitarele electrice (varianta standard cu șase corzi și chitara bas) și bateria, însă în multe subgenuri se întâlnesc și claviaturi (pian, orgă electronică, sintetizator) sau alte instrumente, scrie wikipedia.org.

Muzica rock își are rădăcinile în rock and roll-ul anilor '50. A apărut prima oară prin combinarea muzicii country cu blues. Ulterior s-au adăugat și elemente de rhythm and blues. De la început au apărut subgenuri, însă începând cu anii '70 aceste subgenuri s-au înmulțit și mai ales s-au diferențiat foarte mult. Astfel au apărut genurile punk, heavy metal, alternative rock și altele, care la rândul lor au dat naștere unor subgenuri.

Începând cu anii '90, diversele genuri de rock existente au fost combinate cu alte genuri muzicale, făcându-și astfel apariția multe genuri hibride.

Susa video: Youtube/ Rock Music
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii