Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Papionului. De ce trebuie să ținem seama în alegerea culorii papionului

ro

28 Aug, 2021 08:20 2156 Marime text
  • În alegerea culorii papionului este bine sã ținem seama și de culoarea anului stabilitã de Pantone Color. Reamintim cã pentru anul 2021, au fost alese 2 culori, neutrul Ultimate Gray și Illuminating. 
Ziua papionului din 28 august, ne încurajează an de an să purtăm acest accesoriu vestimentar, definit în dicționarul explicativ drept "cravată mică bărbătească, înnodată în forma unor aripi de fluture." Numele său derivă, desigur, din franțuzescul "papillon", cu semnificația de "fluture".

 Exista si papione cu nod gata facut, in care arcul(centrul papionului) distinctiv este deja cusut in forma iar banda din jurul gatului incorporeaza o clema.

Papioanele se pot fabrica din orice material textil, dar cele mai multe sunt facute din matase, polyester, bumbac, sau un amestec de tesaturi.(Exemlu: Polyester Satinat), scrie papioane.ro. 

Deasemenea, papioanele colorate pot avea diverse nuante. Exemplu : papioane negre, papioane albe, papioane rosii, papioane albastre, papioane galbene, papioane roz, papioane mov, papioane verzi, papioane colorate combinat (doua sau mai multe culori).

În italiană, papionul este numit cravattino, farfalla, farfallinosau papillonşi este un accesoriu care defineşte, în mod clar, precis şi curajos, identitatea persoanei care îl poartă. De altfel, designerii atrag atenţia că nu oricine poate purta papion sau, mai exact spus, nu toţi ştiu să-l poarte. Totul este o chestiune de încredere personală;altfel, poţi cădea în ridicol. 

În alegerea culorii papionului este bine sã ținem seama și de culoarea anului stabilitã de Pantone Color. Reamintim cã pentru anul 2021, au fost alese 2 culori, neutrul Ultimate Gray și Illuminating.

Ultimate Gray este o nuanțã liniștitoare care amintește de nisipul de pe plajã sau de fundațiile solide și stabile de beton, iar Illuminating este un galben strãlucitor care evocã soarele cald, gustul revigorant al unei tarte cu lãmâie sau spiritul vesel al verii. Cele douã culori alese pentru anul 2021 se pot combina între ele, cu succes.

Anul trecut, 2020, culoarea predominantã a fost Albastrul Clasic (Classic Blue) care simboliza calmul, încrederea și unitatea de care era nevoie în anul pandemiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii