Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internaţională a dansului „Dansul poate să înseamne eliberare, libertate de mișcare, emoții noi și provocări depășite“

ro

29 Apr, 2021 11:27 1318 Marime text
  • Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, în 1982, la iniţiativa Comitetului de Dans al Institutului Internaţional de Teatru (ITI) din cadrul UNESCO.
Se știe de mulți ani că activitatea fizică și practicarea sportului oferă multe beneficii fizice, de exemplu, contribuind la îmbunătățirea funcționării sistemelor respiratorii, circulatorii.

Dansul trezește emoții și fantezii prin mișcare, ceea ce facilitează exprimarea senzațiilor, emoțiilor, sentimentelor și stărilor sufletești într-un mod natural și dezinhibat.

Dansul este privit atât ca activitate de petrecere a timpului liber, ca sport sau formă de terapie prin mișcare, a precizat Lavinia Toma, instructor de dans la Encanto Dance Academy din Constanța. 

Ziua Internațională a Dansului este un prilej să sărbătorim pasiunea noastră pentru mișcare si muzica și modalitatea în care ne coloreaza viața. Fie că ne gândim la grația baletului, la savoarea dansurilor latino, ori la energia din street-dance, dansul reușește să sensibilizeze ceva în fiecare dintre noi.

Pe lângă beneficiile fizice incontestabile, dansul poate să înseamne eliberare, libertate de mișcare, emoții noi, socializare, provocări depășite și o imagine de sine mai bună. , spunea Lavinia Toma.

Dansul este privit atât ca activitate de petrecere a timpului liber, ca sport sau formă de terapie prin mișcare

Dansul este privit atât ca activitate de petrecere a timpului liber, ca sport sau formă de terapie prin mișcare. Indiferent cum ne raportăm la el, un lucru e sigur: ne dă o stare de bine.

Copiii au tendința să danseze înainte de a începe să meargă și se simt excelent atunci când au ocazia să se miște în voie pe muzică, dovadă a faptului că avem o abilitate naturală de a simți ritmul în corp și de a ne mișca. , a adăugat instructorul.

Este cu adevarat emoționant să descoperi cum puțină muzică poate aduce o mare schimbare în viața oricui

Ca profesor de dans, este cu adevarat emoționant să descoperi cum puțină muzică poate aduce o mare schimbare în viața oricui și simți o bucurie imensă când îți împarți pasiunea cu ceilalti.., a transmis pentru cotidianul ZIUA de Constanța, Lavinia Toma, instructor de dans la Encanto Dance Academy din Constanța.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii