Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 ISU Dobrogea a gestionat 17.100 de apeluri în 2020

ro

11 Feb, 2021 11:37 1027 Marime text
  • În 2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a gestionat un număr de 17.100 apeluri primite prin 112.
  • Preluarea apelului se efectuează de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie: pompieri, poliţie, ambulanţă şi respectiv jandarmi.
În fiecare an, în data de 11 februarie se sărbătoreşte Ziua Europeană a Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

În situaţiile de urgenţă, fiecare secundă contează. Atunci când este în joc viaţa unei persoane, nu trebuie pierdut timpul căutând numărul de telefon care ar trebui apelat pentru a obţine ajutor. De aceea Uniunea Europeana a introdus numărul unic, 112,  care poate fi apelat din toate statele membre. 112 este un număr rezervat apelurilor de urgenţă!!!

Preluarea apelului se efectuează de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie: pompieri, poliţie, ambulanţă şi respectiv jandarmi.

În 2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a gestionat un număr de 17.100 apeluri primite prin 112.

Regulile pe care trebuie să le urmaţi atunci când apelaţi 112 sunt următoarele:
  • încercaţi să vorbiţi clar şi concis. Spuneţi operatorilor ce se întâmplă şi de ce aveţi nevoie;
  • furnizaţi operatorilor 112 cât mai multe informaţii despre evenimentul respectiv. De exemplu, în cazul unui accident rutier, specificaţi cu exactitate numărul maşinii, locul unde s-a produs accidentul, numărul total al persoanelor implicate în accident, dacă sunt scurgeri de carburant pe carosabil, dacă persoanele sunt blocate în autovehicul, dacă sunt conştiente sau inconştiente. Oferiţi informaţii reale şi nu exageraţi situaţia! Nu închideţi niciodată telefonul la 112, decât dacă vi se spune s-o faceţi!
  • precizaţi cât mai exact locaţia în care s-a produs situaţia de urgenţă sau cel puţin amplasaţi incidentul într-o anumită zonă. Dacă vă aflaţi într-o zonă necunoscută şi nu ştiţi adresa, căutaţi câteva puncte de reper care ar putea să ajute la stabilirea locaţiei (intersecţii, clădiri semnificative etc.);
  • amintiţi-vă că ajutorul dumneavoastră poate fi vital în salvarea unei vieţi;, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii