Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Etniei Tătare, marcată de UDTTMR la Constanţa

ro

12 Dec, 2014 00:00 2203 Marime text
Sărbătoarea Etniei Tătare figurează în calendarul oficial din România începând din 2006, graţie adoptării unei legi de către Parlament. Ca şi în anii trecuţi, evenimentul va fi marcat aşa cum se cuvine, mâine, de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), cunoscut fiind faptul că, la data de 13 Decembrie 1917, a fost format primul Parlament al Tătarilor din Crimeea.

În acest context, UDTTMR organizează, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, începând cu ora 11.00, în Amfiteatrul Facultăţii de Medicină (din Campus), simpozionul „Din istoria tătarilor”, acţiune derulată în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul universităţii. Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, vor susţine prelegeri prof. univ. dr. Dariusz Kolodzieczyk, de la Universitatea din Varşovia, şi prof. univ. dr. Virgil Ciocîltan, de la Academia Română, Institutul „Nicolae Iorga“.

Cu această ocazie, va avea loc şi festivitatea de premiere a Concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni - istorie, tradiţie şi civilizaţie”. Nu mai puţin important, UDTTMR va decerna, în acest context, şi titlul de „Tătar de onoare” unui profesor al Universităţii „Ovidius”.
Tot mâine, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa va avea loc o manifestare artistică în cadrul căreia vor evolua soliştii şi ansamblurile UDTTMR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii