Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Armatei României, marcată și la Constanța (galerie foto)

ro

25 Oct, 2021 14:54 1963 Marime text
  • La Constanța, Ziua Armatei României a fost marcată printr-o ceremonie militară, la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic.
Data de 25 octombrie marchează Ziua Armatei României.

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României, zi marcată prin arborarea Drapelului național la sediile instituțiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și prin organizarea de ceremonii militare și activități comemorative în garnizoanele din țară, în teatrele de operațiuni și în țările în care România are acreditați atașați ai Apărării.

La Constanța, Ziua Armatei României a fost marcată printr-o ceremonie militară, la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic.

La manifestare au fost prezente autorități locale, militari, reprezentanți ai instituțiilor importante din județ.

Directorul general al CN APM SA, Florin Goidea, a depus la monument o coroană de flori pentru eroii Armatei Române.

Alături de militarii români au participat două plutoane de militari străini, un pluton al Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii și unul al Forțelor Aeriene Canadiene, de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Amintim că, data de 25 octombrie 1944 semnifică eliberarea deplină a teritoriului naţional de sub ocupaţia horthysto-fascistă. Armata Română a purtat lupte alături de forţele sovietice pentru a elibera partea de nord-vest a ţării.

Astfel că pe 25 octombrie 1944 luptele au fost încununate de succes, atunci când inamicul a fost împins peste frontierele naţionale. Preţul plătit de Armata Română în intervalul 23 august 1944 - 25 octombrie 1944 a însemnat 58.330 de soldaţi ucişi, răniţi sau prizonieri. 

Sursa foto-text: Facebook/ Constanta Port

Citește și: Astăzi este Ziua Armatei Române. De ce se sărbătorește la această dată?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii