Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ziua 8. LIVE TEXT. Aproximativ 200 de manifestanți printre care și o persoană cu dizablități Constanţa iese, din nou, în stradă (galerie foto + video)

ro

07 Feb, 2017 15:52 4821 Marime text

UPDATE 11, ora 21.30

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.15 la Prefectură unde manifestanții au cântat Imnul României.


UPDATE 10, ora 20.50

Protestatarii sunt acum pe bulevardul Tomis și se îndreaptă înapoi spre Prefectura din Constanța. Unii oameni rămân în stațiile de autobuz pentru a se îndreapta spre casă. 

UPDATE 9, ora 20.40

Manifestanții au ajuns în zona Capitol din municipiul Constanța. Oamenii continuă să strige lozinci împotriva actualei guvernări: „Îți mulțumim partid iubit că ne-ai unit, demisia”, „Hoții, să vă fie frică, poporul se ridică!”, „Nu stați la căldură! Și pe voi vă fură!”.

 

UPDATE 8, ora 20.15

Protestatarii au ajuns în fața fostului sediu PSD de pe strada Mircea cel Bătrân și scandează „Demisia!”


UPDATE 7, ora 19.55
 

În aceste momente, manifestanții pornesc într-un marș ceva mai scurt decât cel din serile trecute. Ei vor porni pe strada Mircea cel Bătrân până la Capitol, iar apoi pe bulevardul Tomis înapoi la Prefectură. 


UPDATE 6, ora 19.45
 

Aproximativ 200 de persoane sunt deja în fața Prefecturii din Constanța. Aceștia sunt de toate vârstele, de la mic la mare. Cu toții au venit să scandeze pentru o Românie mai bună.

UPDATE 5, ora 19.20
 

Aproximativ 120 de oameni au devenit mai gălăgioși, scandează „Demisia!”, fluiera și agită steagurile tricolore.
 
Au revenit la tradiționalul „Hoții!”. A apărut în peisaj și un laser mic.

 

UPDATE 4, ora 19.02

 

100 de persoane strigă acum în fața Prefecturii din Constanța „Rezistăm, nu plecăm!”


UPDATE 3, ora 18.53
 

„Suntem pregătiți să ne audă Bucureștiul”, „Cerem Bucureștiului să se transfigureze, metamorfoza este cheia reinițierii acestei țări”, „Demisia!”, „Două fire/ două paie/ Dragnea du-te la pârnaie” sau „Dinozaurii din politică să plece și să lase tinerii să facă reforma”, „Vrem pe Dragnea avocat să ne scape de furat” sunt doar câteva dintre lozincile strigate de protestatarii care au ajuns deja la un număr de 80 de persoane.

Printre ei se află și o persoană cu dizabilități care s-a alăturat manifestanților.

De asemenea, la protest sunt și trei câini cu stăpân.

 

UPDATE 2, ora 18.45


Cu toate că este foarte frig și ceață, constănțenii au ieșit, în jur de 50 de persoane până la această oră, înarmați din nou cu pancarte, fluiere și vuvuzele.

UPDATE 1, ora 18.25


Constănțenii au început să se adune în fața Prefecturii din municipiu. Sunt deja 30 de persoane.


Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale a fost abrogată de către Guvernul Grindeanu, însă protestele vor continua şi astăzi la Constanţa. Pe pagina de Facebook Constanţa protestează 10 zile, a fost postat un mesaj prin care locuitorii municipiului sunt invitaţi la manifestaţii. 

Constănțenii vor ieși în continuare la protest până se vor epuiza cele 10 zile de la publicarea Ordonanțelor de Urgență în Monitorul Oficial dacă este necesar. Ne întâlnim în fața Prefecturii Constanța în jur de ora 18.00. 

IMPORTANT: Dacă alegeţi să mergeţi la protestul organizat la Prefectura Constanţa, vă îndemnăm să fiţi paşnici, să nu încurajaţi sau să susţineţi instigarea la violenţe! Nu răspundeţi provocărilor şi îndepărtaţi-vă de grupurile care instigă. Jandarmii nu sunt dușmani, ei protejează manifestațiile. Nu trebuie forțate cordoanele lor, nici ignorate instrucțiunile pe care le dau. Chiar trebuie ajutați să identifice și să scoată din mulțime agitatorii, atunci când aceștia vor apărea”, se arată în mesajul de pe Facebook. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii