Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Colindului în România. Parlamentul a rezolvat și această problemă. Acum știm clar când sunt Zilele Colindului în România

ro

26 Jun, 2021 06:17 2205 Marime text
  • În Monitorul Oficial numărul 622 din 24 iunie a fost publicată Hotărârea Parlamentului numărul 171 pentru instituirea zilelor colindului din România Parlamentul României adoptă prezenta lege.

De parcă era cea mai spinoasă problemă a țării și altfel nu am fi știut conform articlului 1 „se instituie zilele colindului din România în perioada 6-31 decembrie”.

Conform actului normativ la care facem referire Zilele colindului din România pot fi marcate de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către societatea civilă, precum și de către persoane fizice sau juridice, prin organizarea de evenimente educative, de voluntariat, cu caracter social.

De asemenea, consacrarea acestei perioade poate fi făcută și prin participarea la orice astfel de evenimente.

Autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a evenimentelor prevăzute în limita alocărilor bugetare aprobate.

Unitățile de învățământ, unitățile de cult, centrele comunitare și instituțiile culturale pot participa la acțiuni de promovare a practicării colindului, precum și de identificare și creare a fondului de colinde.

Dar fiind o problemă așa de greu de rezolvat mai este ceva de muncă pentru ca această hotărâre să fie aplicată.

Așa că „în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Culturii întocmește un calendar de evenimente pentru zilele colindului din România”.


Hotărârea este semnată pentru președintele Camerei Deputaților de Laurențiu-Dan Leoveanu și de Anca Dana Dragu-președintele Senatului.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii