Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi plină pentru pompieri Peste 1.300 de misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență într-o singură zi

ro

24 May, 2022 11:49 984 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUStingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.527 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (23.05.2022).

Potrivit IGSU, din totalul celor 56 incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel național, 28 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 25 ha de teren.

La nivel național, 1.306 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (302 cazuri), urmată de județele Cluj (75 cazuri), Timiș (74 cazuri) și Mureș (58 cazuri).

În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. 

Una dintre intervențiile relevante gestionate de salvatori în cursul zilei de ieri a avut loc în județul Vâlcea, pe raza localității Călimănești, unde echipajele de prim ajutor și descarcerare au acționat la un accident rutier. Un autoturism a intrat într-un autocamion, iar în urma evenimentului au rezultat două victime, una fiind încarcerată. Pompierii au extras persoana încarcerată și au acordat măsuri de prim ajutor celor două persoane, ulterior acestea au fost transportate la spital. 

O misiune complexă, care a presupus efort susținut din partea pompierilor, a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în județul Suceava, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la două locuințe și mai multe anexe gospodărești din municipiul Focșani. Echipajele de intervenție ajunse la locul arderii au constatat că flăcările afectau mai multe gospodării. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar incendiul a fost lichidat după mai multe ore de luptă cu focul.

De asemenea, în ultimele 24 de ore la nivel național au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (5) și Mureș (2).

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 23.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 411 de pompieri și 187 mijloace tehnice.
Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

„Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii