Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de minori dispăruţi de acasă depistaţi de poliţişti săptămâna aceasta

ro

10 Jun, 2017 12:15 1739 Marime text
În ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate 183 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
În perioada 1 - 8 iunie a.c., poliţiştii din întreaga ţară au depistat 183 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 74 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.
 
De asemenea, au fost depistate 121 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 51 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 3 aveau mandate de arestare preventivă, 5 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar 3 aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.
 
Exemple:
 
Un bărbat, de 38 ani, din Tulcea, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 6 luni pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, a fost depistat, la data de 1 iunie a.c., de polițiștii din cadrul I.P.J. Tulcea și încarcerat în Penitenciarul Tulcea.
 
Un alt bărbat, de 27 ani, din Iași, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 4 ani pentru comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, a fost depistat la data de 7 iunie a.c., de polițiștii din cadrul I.P.J. Iași și încarcerat în Penitenciarul Iași.
 
La data de 8 iunie a.c., polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. au depistat în aeroportul Henri Coandă și încarcerat în arestul Poliției Capitalei un bărbat, de 40 de ani, cetățean turc, ce se sustrăgea arestării preventive în vederea extrădării către autoritățile judiciare americane pentru săvârșirea infracțiunilor de conspirație, încălcări ale controlului comercial strategic, transferuri frauduloase și spălare de bani.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii