Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de intervenţii ale ISU Dobrogea în weekend. Unde au acționat

ro

16 Dec, 2019 08:21 1696 Marime text
Sâmbătă, 14 decembrie, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas, a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă nelocuită, în municipiul Constanţa.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurt circuit electric la un cablu defect sau izolat necorespunzător.

Tot sâmbătă, Staţia de Pompieri Hârşova a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon de gunoi amplasat pe o stradă din oraş. Au ars aproximativ 150 kg de gunoi.

Duminică, 15 decembrie, pompierii Detaşamentului Sublocotenent Fripis Marius Daniel au fost solicitati să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cauciucuri şi gunoi menajer, pe strada Ion Alexandrescu din municipiu, unde au ars aproximativ 500 kg deşeuri menajere. Cauza probabilă – o ţigară aruncată la întâmplare.

Echipajele SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au intervenit, în acest week-end, pentru a acorda ajutor medical de urgență la 66 de solicitări dar şi la şapte accidente rutiere. Pacienţilor li s-au acordat îngrijiri medicale, iar după caz, au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale amănunţite.

În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coşurile sau burlanele de fum necurăţate sau defecte, I.S.U. Constanţa reaminteşte cetăţenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării termice şi curăţării periodice a coşurilor de evacuare a fumului. Acestea trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.). Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii