Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de intervenţii ale ISU Dobrogea în 24 de ore. Unde au intervenit

ro

12 Dec, 2019 10:09 2087 Marime text
 
Miercuri, 11 decembrie, în jurul orei 12:50, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Port, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Agigea.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la bucătăria de vară şi la o magazie, cu posibilitate de extindere la casă. Din fericire nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuit electric la un cablu defect sau izolat necorespunzător.

Tot miercuri, în jurul orei 15:50, Detaşamentul de Pompieri Palas a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în localitatea Poiana. Datorită sesizării în timp util a evenimentului şi operativităţii pompierilor militari, evenimentul, provocat cel mai probabil de un coş de fum necurăţat de funingine, nu s-a soldat cu pagube majore, fiind afectat acoperişul pe o suprafaţă de 1 mp.

De asemenea, pompierii constănţeni potrivit apelului de la 112 au mai fost solicitaţi să intervină pe lacul Siutghiol, unde două persoane sunt în pericol de înec.

La faţa locului a fost alocată o ambarcaţiune RhIB din cadrul Detaşamentului de pompieri Palas, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD B, din cadrul Detaşamentului Slt. Fripis Marius Daniel. Echipajele au efectuat o amplă căutare atât pe luciul apei, cât şi de pe mal, rezultatul fiind negativ, alarma fiind falsă.

Joi, 12 decembrie, în jurul orei 00:02, pompierii Staţiei Hârşova au fost solicitati să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe din localitatea Saraiu. Nu au fost înregistrate victime, ci numai pagube materiale minore.

Cauza probabilă – coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Echipajele SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au intervenit în 24 de ore pentru a acorda ajutor medical de urgență la 46 de solicitări. Pacienţilor li s-au acordat îngrijiri medicale, iar după caz, au fost transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite.


În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coşurile sau burlanele de fum necurăţate sau defecte, I.S.U. Constanţa reaminteşte cetăţenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării termice şi curăţării periodice a coşurilor de evacuare a fumului. Acestea trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.). Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii