Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zbor umanitar al Forțelor Aeriene Române. Echipamente pentru tratarea pacienților cu COVID

ro

17 Dec, 2020 11:29 844 Marime text
  • O aeronavă va aduce echipamente de terapie intesivă pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19
O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române va aduce joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităților medicale din România pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, donate de Republica Federală Germania.
 
Cu același zbor vor fi repatriați și militari români care au fost răniți în Afganistan și care au fost tratați la Centrul Medical Regional Landstuhl, transmite MApN.

La sosirea aeronavei, în jurul orei 15.30, vor avea loc declarații de presă susținute de reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Ambasadei Germaniei la București.
 
Activitatea se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
MApN va transmite în direct, pe pagina de Facebook, sosirea aeronavei și va pune la dispoziția jurnaliștilor imagini de la momentul sosirii aeronavei și transferului echipamentelor în mijloacele de transport rutiere.
 
Militarii răniți în Afganistan vor fi internați în Centrul de Asistență Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniți în Teatrele de Operații din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde vor fi evaluați de o comisie medicală.
 
În funcție de rezultatul investigațiilor clinice și paraclinice, pacienții vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistență și consiliere psihologică și programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate și individualizate la fiecare caz în parte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii