Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Webinar dedicat peronalului medical cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

ro

22 Dec, 2020 12:58 1337 Marime text
  • Profesioniștii din sănătate au participat la un webinar privind vaccinarea împotriva COVID-19.
Luni, 21decembrie2 020, Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a organizato nouăserie de sesiuni de informare tip webinar dedicate personalului medical. La aceste webinarii au participat profesioniști din sănătatedin cadrul următoarelor instituții și organizați.

-Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România;-Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;-Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”din Iași;-Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”din București;-Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Profesioniștii din domeniul sănătății reprezintă atât elementul central al campanieide vaccinareîmpotriva COVID-19, cât și un element cheie în activitățile de comunicare.Astfel, sesiunile de informare organizate de CNCAV și adresate personalului medical se concentreazăpe buna gestionare a relației dintre medic și pacient, componentă definitorie în transmiterea corectă a informațiilor cu privire la procesul de vaccinare

Vorbitori:-Colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, Președintele CNCAV; -Dr. Andrei Baciu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății și vicepreședintele CNCAV; -Prof. univ. Alina Bârgăoanu, expert European Digital Media Observatory;-Cătălin Țucureanu, cercetător Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Moderator: Dr.Paul Iordache

Subiecte abordate:-Aspecte concreteprivind implementarea Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 în România;-Importanțaintegrării profesioniștilor dinsănătate,în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19;-Comunicarea medic-pacient în contextul Campaniei de vaccinare împotriva Covid-19;-Aspecte științifice legate de vaccinarea împotriva COVID-19.

La final, întâlnirea a fost deschisă unei sesiuni extinse de întrebări și răspunsuri.Sesiunea deinformare de tip webinar din 21decembrie reprezintă una dintre acțiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-țintă îl constituie reprezentanții.

Sursă foto (cu rol ilustrativ) Arhiva ZIUA de Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii