Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea să construiască o stradă privată în Mamaia Nord Fostul consilier PNL Iustin Roman, la judecată cu Primăria Constanţa!

ro

29 Jul, 2016 00:00 5992 Marime text


Gamaro Construct a construit, încă de pe vremea când fostul consilier Iustin Roman împreună cu soţia sa mai erau asociaţi în firmă, un mini-hotel în staţiunea Mamaia, pe bulevardul Mamaia nr. 564, cu regim de înălţime P+1 şi piscină. Până la urmă, soţii Roman s-au retras amândoi din firma Gamaro Construct, dar politicianul este încă asociat al Gamaro Black Sea SRL, potrivit celei mai recente declaraţii de avere a acestuia. În Gamaro Black Sea, asociată este şi Gamaro Construct, firma care a construit un drum transfrontalier şi punctele de trecere a frontierei într-un parteneriat româno-bulgar finanţat din bugetul european.  
 
O privire asupra declaraţiilor de interese aferente perioadei 2014-2015 demonstrează că acesta este asociat în patru firme - SC Nobles Design SRL, SC Gamaro Black Sea SRL, SC Rabota SRL şi Mobexpo Prod SRL.
Familia fostului consilier local mai deţine câteva terenuri în zonă, care se află în administrarea Gamaro Black Sea. Pe unul dintre ele, firma acesteia construieşte un imobil P+5-6E, cu funcţiunea de locuinţe de vacanţă, investiţie realizată de Greta Elena Roman, soţia liberalului. Pe alte două terenuri ale lui Roman de pe bulevardul Mamaia nr. 564 urmau să apară două blocuri, potrivit declaraţiilor consilierului local, dar investitorii interesaţi între timp s-au retras.

Roman îşi vrea înapoi terenul donat Primăriei

La începutul acestei săptămâni, SC Gamaro Black Sea SRL a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa un dosar civil prin care societatea, în calitate de reclamant, „cheamă la bară” Primăria Constanţa, prin primar, în calitate de pârât. Obiectul dosarului cu numărul 19896/212/2016 este revocarea unei donaţii.
 
Contactat telefonic, Iustin Fabian Roman a precizat că este vorba un teren în suprafaţă de 1.000 mp, donat în urmă cu trei ani, în vederea amenajării unei alei de acces spre plajă în zona Mamaia Nord, acolo unde arătam că politicianul deţine un mini-hotel şi un imobil cu destinaţie de locuinţă de vacanţă.
 
„Am aşteptat trei ani ca municipalitatea să construiască această alee de acces, aşa cum s-a întâmplat în cazul unui alt investitor (n.r. Costică Zelca). Am donat terenul atât eu, cât şi vecinul care are spaţii de cazare în zonă, dar nu s-a întâmplat nimic. Între timp, vecinul meu a reuşit revocarea donaţiei şi şi-a construit singur aleea de acces, iar acelaşi lucru intenţionez să-l fac şi eu după ce îmi voi recupera terenul, astfel încât clienţii mei să poată ajunge civilizat pe plajă”, a precizat Iustin Roman Fabian, pentru ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii