Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntarii „Constanţa Restart“, acţiune de întreţinere a copacilor plantaţi recent în Ovidius Park (galerie foto)

ro

08 Jul, 2019 00:00 2675 Marime text
Sâmbătă erau 33 de grade Celsius în Constanţa, însă avocatul Cătălin Filişan şi mai mulţi voluntari de la „Constanţa Restart“ au mers în zona care urmează să se transforme în Ovidius Park pentru a uda şi a îngriji copacii plantaţi de constănţeni.
 
Acţiunea a strâns mai mulţi participanţi, de toate vârstele, care au pus mână de la mână şi au luat copac cu copac pentru a-i pregăti să fie parte a viitorului parc de lângă Universitatea „Ovidius“.
 
„Din toamnă dorim să demarăm construirea aleilor şi să montăm mobilierul urban în Ovidius Park. Până atunci, trebuie să îngrijim copacii plantaţi şi, eventual, să îi înlocuim pe cei care nu s-au prins”, a transmis Cătălin Filişan pe o reţea de socializare.
 

Despre campania „Trees need people. Constanţa Restart“

 
Reamintim cititorilor ZIUA de Constanţa că prima acţiune din cadrul campaniei a avut loc în data de 18 iunie 2018, când în parcul din zona Gării s-au strâns mai mulţi voluntari care au reuşit să monteze tutori la 50 de copăcei. Cea de-a doua acţiune a avut loc pe 30 iunie, în parcul din Tomis II. La eveniment au participat un număr dublu de voluntari faţă de cei prezenţi la acţiunea precedentă. Aceştia au reuşit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri.
 
Iniţiativa îi aparţine avocatului Cătălin Filişan şi are drept scop îmbunătăţirea calităţii aerului respirat de constănţeni, precum şi educarea populaţiei în spiritul protejării mediului înconjurător. „Sloganul acţiunilor a fost şi este «Fapte, nu Vorbe». Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!“, a transmis avocatul Cătălin Filişan.
 
Sursă foto: Facebook (Cătălin Filişan)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii