Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Liceeni de la „Ovidius“, premiaţi la Salonul Naţional de Inventică (galerie foto)

ro

03 Dec, 2015 00:00 3186 Marime text


În perioada 18-22 noiembrie, la Bucureşti, în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus - Carte de învăţătură“, s-a desfăşurat cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului. La acest eveniment au putut participa tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani. Salonul a fost organizat pe trei secţiuni: Ştiinţe aplicate, Tehnologia informaţiei şi Tehnologii ale viitorului.
 
Evenimentul din capitală nu putea fi ratat de constănţeni. Astfel, oraşul de la malul mării a fost reprezentat de Liceul Teoretic „Ovidius“, prin elevele Bianca Brănescu şi Mariela Crăciun, din clasa a XI-a B, coordonate de prof. Carmen Bucovală. Ele au prezentat un proiect care propune realizarea unui echipament menit a limita capturile accidentale ale delfinilor în plasele de pescuit, proiect început de elevii liceului constănţean acum câţiva ani.


 
„Din echipa de proiect au făcut parte Loredana Doroftei şi Alexandra Alboiu (acum studente), Ana Cătălina Popa şi cele două eleve care au participat efectiv la Salonul de Inventică de anul acesta. Am pornit de la colaborarea cu ONG Mare Nostrum, care are o importantă linie de acţiune în găsirea unor metode pentru conservarea populaţiilor de delfini din Marea Neagră, una dintre direcţiile de intervenţie fiind folosirea de pingere (dispozitive acustice) care le semnalează delfinilor existenţa plaselor de pescuit, evitând astfel să se încurce în ele. De la această idee, am realizat un dispozitiv ce a presupus costuri reduse, care emite sunete de frecvenţă adecvată, dispozitiv care poate reprezenta o soluţie în comparaţie cu echipamentele mult mai costisitoare de pe piaţă“, ne-au declarat membrii echipei de proiect.
 
Proiectul prezentat de elevii Liceului Teoretic „Ovidius“ a fost recompensat cu premiul I la secţiunea Ştiinţe aplicate.
 
Sursa: voceaconstantei.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii