Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizitează și unități militare ale Forțelor Navale din Constanța Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, în vizită în România

ro

11 Nov, 2020 20:50 1152 Marime text
  • Discuțiile desfășurate la sediul MApN au vizat cooperarea bilaterală, proiectele comune ale Forțelor Navale, situația de securitate în regiunea Mării Negre și teme curente aflate pe agenda NATO.
Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite, s-a întâlnit miercuri, 11 noiembrie, cu ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și cu șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu la sediul MApN, în cadrul vizitei pe care oficialul american o efectuează în România, în perioada 11-12 noiembrie.

Discuțiile desfășurate la sediul MApN au vizat cooperarea bilaterală, proiectele comune ale Forțelor Navale, situația de securitate în regiunea Mării Negre și teme curente aflate pe agenda NATO.

Ministrul apărării naționale a mulțumit partenerului american pentru cooperarea excelentă la nivelul Forțelor Navale, exercițiile multinaționale în regiunea Mării Negre desfășurate în ultimii ani fiind un exemplu de bune practici și coordonare militară la cele mai înalte standarde. Un subiect aparte a fost evidențierea ritmului dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, element esențial pentru securitatea țării noastre și a mediului regional, caracterizat de către ministrul Ciucă „în continuă dezvoltare și mai puternic ca niciodată”.

Șeful Statului Major al Apărării a transmis că între prioritățile Armatei României se numără consolidarea cooperării la Marea Neagră, rotația continuă a forțelor SUA în România, respectiv asistența SUA pentru îndeplinirea țintelor de capabilități aliate. „România este un aliat robust, cu relevanță strategică majoră în regiunea Mării Negre”, a declarat generalul-locotenent Daniel Petrescu argumentând că, în condițiile crizei sanitare, procesul de creștere a capacității operaționale a trupelor a continuat și programele esențiale de înzestrare s-au intensificat. Toate acestea s-au realizat în contextul îndeplinirii angajamentelor naționale și a derulării misiunilor internaționale.

Oficialii români au exprimat mulțumiri pentru eforturile Statelor Unite ale Americii de sprijin pe mai multe paliere ale cooperării bilaterale în domeniul apărării, în contextul eforturilor de dezvoltare de capabilități și consolidare a posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice.

Agenda oficialului american în România include, de asemenea, vizite în Baza Militară 99 Deveselu, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în unități militare ale Forțelor Navale Române din Constanța.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii