Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viteza incredibilă a unui șofer pe Autostrada Soarelui. Polițiștii i-au reținut permisul

ro

11 May, 2020 13:20 2183 Marime text
Ieri, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română care au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie au depistat 3 șoferi care au pus în pericol traficul rutier pe A1, A2 și pe A3.
 
La data de 10 mai a.c., poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A2 București – Constanța au depistat un șofer, care conducea cu viteză excesivă. Conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce rula pe autostrada A2, cu viteza de 215 km/h.
 
De asemenea, în cursul zilei de ieri, alți doi participanți la trafic au depășit viteza legală, conducând cu 206 km/h, pe Autostrada A1, respectiv pe Autostrada A3.
 
Cei 3 șoferi au fost sancţionați contravenţional cu amenzi de 2.900 de lei fiecare, iar, ca măsură complementară, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.
 
Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.
 
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.
 
Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.
 
Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii