Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virusul pestei porcine africane se răspândeşte. Trei noi suspiciuni în judeţul Constanţa

ro

30 Aug, 2018 00:00 2884 Marime text
Virusul pestei porcine africane (PPA) pare de neoprit. Acesta se extinde de la o săptămână la cealaltă, autorităţile făcând apel în fiecare zi către gospodari şi ferme să respecte indicaţiile date pentru a evita extinderea focarelor.
 
Dar iată că oamenii nu ascultă şi, în acest moment, potrivit unor surse din cadrul ANSVSA, sunt trei suspiciuni de focare noi în judeţul Constanţa.
 
Medicii veterinari, inspectorii DSV Constanţa, cât şi ceilalţi responsabili din cadrul Centrului de Comandă de la nivel judeţean se luptă zi de zi cu refuzul oamenilor de a se conforma regulilor pentru evitarea răspândirii focarelor de infecţie. Ieri au fost verificate probe din trei localităţi constănţene: Cernavodă, un sat din apropierea acestui oraş şi satul Tudor Vladimirescu. În acest moment, probele sunt verificate într-un laborator, iar autorităţile competente vor anunţa dacă a fost identificat încă un focar de infecţie.
 
La data de 22 august, ANSVSA anunţa că au fost identificate 53 de focare în gospodăriile populaţiei, iar la nivel naţional boala a fost confirmată în 156 de localităţi, cele mai multe, 142, fiind în sud-estul României.
 
În zona de S-E a României, boala a fost confirmată în 142 de localităţi, din judeţele: Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi şi Ilfov. Au fost ucişi 46.286 de porci domestici din gospodăriile populaţiei, iar în 8 exploataţii comerciale de mare capacitate, până la data de 22.08.2018, au fost ucişi 70.036 de porci.
 
Evoluţia bolii este monitorizată în permanenţă, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se iniţiază acţiuni în funcţie de circumstanţe. Acţiunile autorităţilor sunt conjugate şi întreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii. ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.
 
Citeşte şi: 
 
Semnal de alarmă tras de președintele Klaus Iohannis în cazul pestei porcine africane. Ce mesaj a transmis șeful statului
 
Harta răspândirii pestei porcine africane la nivel european. Care sunt zonele de risc din apropierea României
 
Adevăr şi dezinformări Un consilier a luat judeţul la pas şi povesteşte ce se întâmplă în localităţile unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană
 
Oficial de la ANSVSA În județul Constanța, sunt peste 50 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populației
 
Alertă! Virusul pestei porcine africane confirmat în cea mai mare fermă din România, a doua ca mărime din Europa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii