Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, declarații la sediul PSD. Îi dă replica președintelui Iohannis

ro

13 Nov, 2019 20:14 1907 Marime text
În aceste momente, Viorica Dăncilă face declarații la sediul PSD.

Aceasta răspunde atacurilor președintelui Klaus Iohannis:
 
„În 2014 Klaus Iohannis ne spunea că o dezbatere electorală este absolut necesară între contra-candidați. Se pare că multe s-au schimbat în acest mandat al președintelui pentru că dumnealui consideră că românii nu merită acest lucru. Asta este democrația lui Iohannis. De altfel, președintele a ignorat restul românilor care nu l-au votat. Dacă nu votezi PNL, nu exisți. Domnule Iohannis, cred că trăiți în altă lume. Cred că vă vedeți stăpân într-o lume în care există numai PNL, deasupra principiilor democrației și deasupra Constituției. Este o dilemă! Sper să o lămurească președintele curând! Eu sunt un om răbdător! Încă îl aștept pe domnul Iohannis să accepte invitația mea la dezbaterea pe care toți românii o așteaptă”.
 
„Îl invit pe președinte duminică la o dezbatere la televiziunea publică”, a adăugat Viorica Dăncilă. 

Viorica Dăncilă a enumerat subiectele care vor fi subiectele incluse în cazul unei dezbateri la acest sfârșit de săptămână:
 
„Domnule Iohannis, poate ne spuneți, până la urmă, adevăratul motiv de a participa la o dezbatere cu mine. Există peste nouă milioane de motive de a participa la o confruntare directă pentru că sunt peste nouă milioane de români care au votat în acest tur. Sper ca președintele să înțeleagă datoria morală pe care o are față de țară, participând la o confruntare directă. Îmi doresc o dezbatere la o televiziune publică pentru a fi urmărită și de românii din diaspora, și de cei fără cablu, pe care zice domnul Iohannis că-i respectă. Românii văd utilitatea acestei dezbateri”.

„Președintele a încălcat Constituția! Președintele, într-un stat democratic, nu are voie să ceară desființarea unui partid politic. Este o atitudine și un discurc extremist. Că ne place sau că nu ne place un partid, asta este democrația”.

„Mergem la dezbatere cu două foi, una pentru mine, una pentru domnul președinte, ca să scriem ce a făcut fiecare pentru România. Mie nu-mi ajunge un an și nouă luni. Mie nu îmi ajunge o foaie”, a adăugat Viorica Dăncilă.

„Eu nu îi cer candidatului Iohannis să mă respecte pe mine, eu îi cer să respecte ceilalți români, cei care au votat candidatul Viorica Dăncilă”

Viorica Dăncilă a deschis și problema limbii engleze:

„Vorbesc limba engleză și o înțeleg, dar nu vorbesc foarte bine. Aproape toți președinții de stat vorbesc în limba lor. Pentru toți cei care vorbesc limba engleză, franceză, germană, am tot respectul. Mulți au vorbit în engleză împotriva Romaniei, am să vă dau exemplu discursurile din Parlamentul European, când a fost depusă rezoluția în limba engleză”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii