Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta, solicitat să intervină Ministerul Justiţiei vrea să desfiinţeze Judecătoria şi Parchetul Hârşova

ro

19 Jun, 2013 00:00 1559 Marime text
Primarii din zece localităţi constănţene, cu sprijinul parlamentarilor, au reuşit în urmă cu doi ani să salveze de la desfiinţare Judecătoria şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârşova. Astăzi, Ministerul Justiţiei a reluat acest subiect şi intenţionează să închidă, din nou, cele două structuri.

Şeful autorităţii locale de la Hârşova, Tudor Nădrag, împreună cu primarii din celelalte nouă comune arondate celor două structuri, au transmis ieri premierului Victor Ponta, tuturor parlamentarilor constănţeni, preşedinţilor Comisiilor Juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, un memoriu prin care au solicitat menţinerea Judecătoriei şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova.
„Din puţinele noastre resurse, ale comunităţilor noastre, suntem dispuşi să suportăm integral funcţionarea acestor instituţii”, a declarat, ieri, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Şeful autorităţii locale a afirmat şi că „voi face şi alte demersuri la nivel central”. „Am credinţa fermă că vom reuşi să menţinem cele două structuri. Nici nu concep altfel”, a mai subliniat edilul. Primarul de la Hârşova a ridicat ieri această problemă a desfiinţării celor două structuri şi la întâlnirea de la Neptun cu cei 81 de senatori USL.

Primarii cer sprijinul parlamentarilor

Cele nouă localităţi arondate Judecătoriei şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova sunt Gârliciu, Ciobanu, Ghindăreşti, Saraiu, Horia, Crucea, Topalu, Vulturu şi Pantelimon. Cetăţenii din Hârşova şi din cele nouă localităţi ar urma să se deplaseze la judecătoriile de la Medgidia, Babadag sau Măcin, ceea ce nu reprezintă alternativa dorită, dată fiind situaţia financiară precară a localnicilor din cele zece localităţi. 
Tudor Nădrag crede că parlamentarii vor reuşi, ca şi acum doi ani, să salveze, din nou, de la desfiinţare cele două structuri. „Arondarea localităţilor noastre la judecătoriile de la Medgidia, Babadag sau Măcin ar fi un dezastru pentru cetăţenii noştri”, a mai menţionat, ieri, Tudor Nădrag.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii