Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimarul din Mihail Kogălniceanu ripostează „Domnul prefect uită de Ordonanţa 55/2014 a Guvernului, al cărui reprezentant este“ (documente)

ro

28 Sep, 2015 00:00 2895 Marime text
„Domnul prefect uită să ţină cont de Ordonanţa 55/2014 a Guvernului, al cărui reprezentant este“. Aceasta este părerea autorităţilor publice locale din Mihail Kogălniceanu cu privire la ordinul emis de prefect privind încetarea mandatului viceprimarului Iulian Boldea.

În calitate de membru PNL, (fostul) viceprimar al comunei Mihail Kogălniceanu, alături de primarul Ancuţa Belu şi senatorul Puiu Haşotti, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în care şi-a prezentat argumentele în legătură cu decizia prefectului privind încetarea mandatului său. Amintim că reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat, vineri, că un alt ales local este vizat de această procedură. Viceprimarul comunei Mihail Kogălniceanu, Iulian Boldea, era cel în cauză.

„Aş vrea să cred că domnul prefect a luat această poziţie «din greşeală». Având în vedere că adresa PPDD Constanţa a fost transmisă pe 17 septembrie, iar pe 21 septembrie, domnul prefect a emis ordinul, între timp fiind şi două zile nelucrătoare, probabil că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a avut suficient timp de documentare şi a luat această decizie în pripă. Altfel, i s-ar fi adus la cunoştinţă faptul că, din 27 octombrie 2014, este înregistrată la Prefectură Adresa nr. 13442, prin care aduceam la cunoştinţă faptul că sunt membru al Partidului Naţional Liberal.
În timpul funcţionării Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/2014 (n.r. care permitea migraţia aleşilor locali), am semnat adeziunea la PNL, alegând să susţin proiectele administraţiei publice locale din această postură.
 
Mai mult, oamenii din comună, văzând animozităţile care existau la nivelul organizaţiei locale a PPDD, actualul UNPR, m-au sfătuit să merg alături de Partidul Naţional Liberal. Adresa respectivă, prin care îmi anunţam noua apartenenţă politică, în urma aderării la PNL prin Ordonanţa 55/2014, este depusă inclusiv la Prefectură, aşa cum prevede legea, dar probabil domnul prefect nu a avut suficient timp de informare“, a declarat Iulian Boldea, în contextul conferinţei de presă susţinute, ieri, la sediul PNL Constanţa.
 
Şi primarul Ancuţa Belu vine în sprijinul colegului său de partid şi de administraţie. „În 2012, PPDD Mihail Kogălniceanu a încercat să îi retragă sprijinul politic domnului Boldea, lucru obţinut printr-o hotărâre definitivă în 2013. În 2014, conform Ordonanţei 55, domnul Boldea s-a transferat la PNL pentru a sprijini proiectele Primăriei în Consiliul Local. Nu pot să cred că domnul prefect uită să ţină cont de Ordonanţa 55 dată anul trecut de Guvern, al cărui reprezentant este. Am discutat cu domnul viceprimar şi acest ordin va fi atacat în instanţă“, a declarat primarul Ancuţa Belu.
 
Amintim că prefectul judeţului Constanţa arăta, vineri, printr-un comunicat, că a luat act de sesizarea Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Poporului Dan Diaconescu, înregistrată la Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa cu nr. 17001/17.09.2015, prin care a fost înaintată „Hotărârea nr. 155/01.09.2012 a Biroului Naţional de Coordonare privind excluderea din partid a lui Boldea Iulian“.

Astfel, prefectul Constantin Ion a emis Ordinul nr. 435/2015 „prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Boldea Iulian din cadrul Consiliului Local al comunei Mihail Kogălniceanu“, aşa cum se arată în comunicatul de presă remis, vineri, de Prefectura Judeţului Constanţa.

Prefectul îşi justifică decizia de a emite acest ordin în baza prevederilor art. 9, alin. 2, litera h1, ale art. 12, alin. 3 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, modificată, precum şi ale art. 26, alin. 1 din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului.

În secţiunea Documente, puteţi consulta documentele la care face referire viceprimarul Iulian Boldea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii