Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru salariații din Sănătate Bugetul în anul 2020, în creștere față de 2019

ro

23 Dec, 2019 18:52 1945 Marime text
Vești bune pentru salariații din Sănătate.

Bugetul pentru Sănătate în anul 2020 este unul echilibrat, în creștere față de anul 2019.

În proiectul de buget, salariații din Sănătate au fost exceptați de la noua modalitate de calcul a sporurilor pentru condiții periculoase și vătămătoare, respectiv pentru condiții grele.

De asemenea, este prevăzut ca, pentru cca. 70 000 de salariați din Sănătate care nu au beneficiat de creșterea în întregime a salariilor la 1 martie 2018, salariile să crească cu 1/3.

Mai mult, bugetul permite asigurarea continuității activităților prevăzute în cadrul programelor naționale de sănătate, precum și acordarea și decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor și dispozitivelor medicale pentru pacienți.

“Bugetul Sănătății înseamnă bugetele reunite ale Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar și rectificările bugetare realizate în timpul anului. De exemplu, la ultima rectificare bugetară din 2019, cele mai mari fonduri au fost direcționate către Sănătate pentru plata salariilor din ultima lună din an, aducerea la zi a deconturilor pentru medicamente și servicii medicale, dar și a concediilor medicale restante. Estimăm că, în anul 2020 va exista o creștere cu aprox. 1 miliard de euro, după absorbția fondurilor europene nerambursabile dedicate Sănătății prin programele operaționale”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Mai mult, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sănătății va lansa Programul Operațional dedicat pentru Sănătate, în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro cu criterii clare și mult mai ușor de accesat pentru unitățile sanitare. De asemenea, experții Ministerul Sănătății lucrează cu cei ai Băncii Mondiale și partenerii europeni pentru deschiderea unor linii de finanțare care vizează modernizarea infrastructurii.

Ministerul Sănătății va schimba paradigma în ceea ce privește organizarea programelor de sănătate. Astfel, programele care au o execuție bugetară deficitară, sau unele probleme organizatorice, vor fi regândite și reglate în 2020. Se urmărește eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor în Sănătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii