Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări și intervenții pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2

ro

07 Feb, 2021 18:36 1276 Marime text
  • Continuă acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19
În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.


Peste 6.500 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 949 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 74.886 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 7.418 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.398.680 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Ilfov

În noptea de 6 spre 7 februarie a.c.,  polițiștii orașului Voluntari au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un  imobil din localitate, se desfășoară o petrecere privată, unde nu sunt respectate normele pentru limitarea răspândirii cu SARS-COV-2.

Polițiștii orașului Voluntari și ai Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov s-au deplasat la imobilul respectiv, pentru efectuarea de verificări și luarea măsurilor legale care se impun.

Astfel, evenimentul privat a fost întrerupt de polițiști, iar, în urma verificărilor, au fost identificate cele 60 persoane participante.

Au fost aplicate participanților la eveniment  52 de  sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 33.000 de lei.

Caraș-Severin

Noaptea trecută, polițiștii Poliției Municipiului Caransebeș s-au sesizat din oficiu cu privire la două evenimente private, organizate în municipiu (zile de naștere), la care au participat mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, în total, 17 persoane și au aplicat sancţiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atât participanților, cât și organizatorilor celor două petreceri, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 5.500 de lei.

În urma intervenției polițiștilor, evenimentele au fost întrerupte, iar participanții au părăsit locația.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă  organizarea  de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane,  restaurante, baruri,  săli de evenimente etc.).

”Pentru siguranța tuturor, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19”, precizează Poliția Română.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii