Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac, despre tehnologia 5G „Internet 5G va deveni un câmp de luptă mobil“

ro

30 Oct, 2020 16:50 2690 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat astăzi la conferința „5G Avantaje şi Vulnerabilităţi”.
  • În cadrul conferinței s-au dezbătut subiecte precum securitatea cibernetică pentru rețelele 5G, smart mobility, transport în comun inteligent, capacitatea rețelelor 5G în România.
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat astăzi la conferința „5G Avantaje şi Vulnerabilităţi”, organizată de Navy League of the United States-Consiliul România.

Conferința a reunit reprezentanți ai autorității publice, ai pieței de telecomunicații, ai mediului academic cu profil tehnic și media.

În cadrul conferinței s-au dezbătut subiecte precum securitatea cibernetică pentru rețelele 5G, smart mobility, transport în comun inteligent, capacitatea rețelelor 5G în România sau limitarea nivelului de radiații dăunătoare.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:

„Noua tehnologie va avea implicații profunde pentru consumatorii civili și militari din întreaga lume. Aceasta va furniza viteze de bandă largă mai rapide – până la 100 de gigabiți pe secundă pe anumite frecvențe. Două caracteristici sunt importante aici: prima este comunicarea ultra-fiabilă iar cealaltă este capacitatea de a gestiona explozia viitoare în comunicațiile „mașină la mașină”, cu dispozitive interconectate care transferă enorme baze de date între ele.

Internet 5 G va deveni un câmp de luptă mobil așa cum a devenit spațiul cibernetic sau spațiul cosmic iar designerii viitorului își imaginează rețelele bine reglate care folosesc „orașe inteligente”. Toate acestea vor necesita mai multe infrastructuri noi iar cursa pentru a construi o infrastructură de 5G pe tot globul a început”.


Specialiștii care au participat la acest eveniment au prezentat aspecte legate de procesul de implementare a tehnologiei 5G și a impactului asupra cetățenilor, beneficiile acestei noi tehnologii, precum și vulnerabilitățile și riscurile acesteia.,precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Catalin 31 Dec, 2020 18:57 Cea mai tare gluma.Primaria nu este in stare sa adune gunoaiele din oras dar viseaza sa cucereasca spatiul.Cel.mai jegos oras din Europa de Est este Constanta.Dar avem 5G.Ce tare!