Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac, declarații despre contractele de peste 20 de milioane de euro pentru regenerarea mediului urban

ro

13 Aug, 2021 17:04 1788 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat zilele trecute contracte pentru o regenerare semnificativă a mediului urban în două dintre cartierele Constanței: Tomis Nord și Inel 2.

Contractele au ca obiect întocmirea documentației tehnico-economice, până la nivelul autorizațiilor de construire, iar ulterior, execuția lucrărilor se va realiza, pe cât posibil, cu fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 20 milioane de euro, potrivit Primăriei Constanța.

Vergil Chițac: „Regenerarea urbană a celor două cartiere presupune, mai exact, refacerea, suplimentarea și modernizarea spațiilor verzi, modernizarea căilor de circulație și a iluminatului public, mobilier urban nou și, în general, orice poate contribui la confortul în spațiul public al constănțenilor. De asemenea, ambele proiecte vor avea la bază studii de trafic și circulație.

Estimez că lucrările vor demara în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Mi-aș fi dorit ca lucrurile să evolueze mult mai repede, dar, după cum am mai arătat, acestea sunt etapele legale și, oricât ne-am dori, lucrurile nu pot fi accelerate din această perspectivă.

Ulterior obținerii fondurilor nerambursabile, va urma licitația pentru achiziția lucrărilor de execuție propriu-zise. În încheiere aș vrea să vă mai anunț că lucrăm la documentații similare pentru cartierele Delfinariu și Compozitorilor (în cazul acestuia din urmă ne mișcăm mai greu din cauza incertitudinii ce planează asupra proprietății unor terenuri, retrocedate sau notificate în baza diverselor legi reparatorii). Vă țin la curent cu evoluția proiectelor“.


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii