Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varol Amet, subsecretar de stat din Ministerul Justiției, mesaj pentru membrii comunității tătare din România cu ocazia Nawrez

ro

20 Mar, 2020 17:34 4350 Marime text

Anul acesta se împlinesc cinci ani de la momentul în care Parlamentul a adoptat, la inițiativa lui Varol Amet, deputat al Uniunii Democrate Turco-Tătare din România în devine zi oficială de sărbătoare pentru minoritatea tătară din România (legislatura 2012-2016, Legea 333 din 25 noiembrie 2015, prin care ziua de 21 martie devine zi oficială de sărbătoare pentru minoritatea tătară din țara noastră).

21 martie este o zi cu totul și cu totul specială pentru comunitatea tătară din România – Nawrez-ul – sărbătoare asemănătoare Paștelui creștin, eveniment ce marchează debutul primăverii și a anului nou. Cu acest prilej, femeile fac curățenie în casă și pregătesc cele mai bune bucate, vopsesc ouă în trei patru culori (roșu, galbe, verde și albastru), bărbații merg la geamie, iar copiii colindă, primind drept răsplată dulciuri și bani.

„Din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, nu vom putea organiza evenimentele tradiționale. Nawrez-ul este prin excelență o sărbătoare a vieții, a renașterii, a bucuriei sufletului, a respectului față de ceilalți. De aceea, îi îndemn pe toți să stea în casă, alături de cei dragi, pentru a păstra darurile cele mai de preț de la Allah – viața și sănătatea! Tuturor vă doresc sănătate, un Nawrez fericit și o primăvară frumoasă!  
NAWREZ QAYIRLI BOLSIN!”, a transmis Varol Amet, subsecretarul de stat din Ministerul Justiției.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii