Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânzări de peste 100.000 euro la licitaţia de bijuterii de epocă şi de colecţie (galerie foto)

ro

10 Jul, 2012 02:06 1544 Marime text
licitatie.jpgPasionaţii de bijuterii au avut şansă să liciteze duminică seară podoabe unicat, atât pe malul mării, în centrul de vacanţă al licitaţiilor Artmark, amenajat la Hotel Vega, cât şi de la Bucureşti.

Prima ediţie a licitaţiei de bijuterii de epocă şi colecţie a început duminică la ora 21:45 şi s-a încheiat la 23.30 cu succes şi cu zâmbetul pe buzele câtorva doamne fericite că au avut şansa să-şi adjudece bijuterii de excepţie. La Mamaia, licitaţia s-a desfăşurat în aer liber, în jurul piscinei Hotelului Vega, şi s-a bucurat de prezenţa a 130 de participanţi. Evenimentul de la Bucureşti, desfăşurat simultan cu cel de la malul mării, şi organizat în centrul de licitaţii Artmark de la Palatul Cesianu Racoviţă, a reunit şi acesta 150 de persoane. „A fost foarte satisfăcător. Participanţii de la Mamaia au rămas în cadrul licitaţiei până la sfârşitul evenimentului ceea ce se întâmplă extrem de rar. A fost o atmosferă frumoasă, lumea s-a simţit bine şi s-a lăsat cuprinsă de adrenalina momentului", a apreciat Manuela Plăpcianu.

Inelul „Solitaire" a fost vândut unei participante de la Mamaia

Din jurul piscinei Hotelului Vega au fost adjudecate duminică seară circa două treimi dintre piese, totalul ridicându-se la peste 118.000 euro, cu 73 de loturi vândute din 98 propuse. Au avut loc şi 32 de intervenţii telefonice, a mărturisit Manuela Plăpcianu. Potrivit CEO Artmark, oferta finală pentru lotul adjudecat la preţul maxim de 16.000 euro - inelul Crivelli „Intrecciato" din aur roz, decorat cu diamante, rubine şi safire roz - a venit de la sediul Artmark din capitală, balansând raportul de interes din cadrul Duplexului. De asemenea, au fost obţinute rezultate foarte bune pentru bijuteriile cu pietre impresionante, cea mai rară dintre ele - un mare diamant negru, montat pe un inel „Solitaire" din aur alb - fiind vândut cu 9.000 euro unei participante de la Mamaia. Tot aici a fost adjudecată şi „Grand rose" - broşă din aur alb, decorată cu diamante clasice, roz şi rubine - o altă vedetă a licitaţiei, la preţul de 11.000 euro, peste estimarea de 3.000 - 6.000 euro. Bijuteriile de colecţie, semnăturile de prestigiu şi modele originale au fost de asemenea apreciate de participanţi: un inel masonic din aur, decorat cu diamant şi simbolurile specifice frăţiei, echerul şi compasul, a obţinut 2.400 euro, un preţ de şase ori mai mare decât estimarea minimă. Un ceas de damă Hamilton, din aur alb şi diamante, şi-a dublat aproape estimarea maximă, fiind adjudecat cu 4.250 euro, iar un pandantiv-inimă din aur, decorat cu safir central şi diamante, s-a vândut cu 4.500 euro.

Se anunţă o nouă ediţie. Vega va fi în legătură directă cu un hotel de cinci stele din străinătate

Vara licitaţiilor de cinci stele nu s-a terminat încă, a anunţat Manuela Plăpcianu. În data de 22 iulie, Artmark pregăteşte o nouă selecţie excepţională de bijuterii, într-o reiterare a Duplexului de la Hotel Vega, asociată cu Licitaţia „Mari Maeştri ai Picturii Româneşti: 50 de Capodopere". Mamaia, prin Hotel Vega, rămâne în continuare gazda licitaţiei de opere de artă şi bijuterii din data de 22 iulie. Surpriza va fi oferită de cea de-a doua locaţie, licitaţia urmând să se desfăşoare concomitent într-un hotel de cinci stele dintr-un oraş din străinătate aflat de asemenea în proximitatea apei. Locaţia celei de-a doua săli de licitaţie promite să fie o surpriză de proporţii, susţine Manuela Plăpcianu.

Cea mai valoroasă podoabă îşi aşteaptă cumpărătorul

Cea mai valoroasă podoabă, piesa de rezisenţă a licitaţiei de bijuterii de epocă şi de colecţie aflată pe prima ediţie, spectaculosul colier de seară Crivelli compus din cinci lanţuri din aur alb, decorate cu peste 1000 de diamante şi estimat la 80.000 - 105.000 de euro, nu a fost adjucecată.

Rezultatul licitaţiei în cifre

Totalul vânzărilor: 118.090 euro
Rata de adjudecare: 74,5 %
Numărul de loturi oferite: 98
Loturi adjudecate: 73

Cele mai ridicate valori atinse:

Lot 77 „Intrecciato", inel Crivelli din aur roz, decorat cu diamante, rubine şi safire roz, 16.000 euro

Lot 74 „Grand rose", broşă din aur alb, decorată cu diamante clasice, roze şi rubine, 11.000 euro

Lot 40 Inel „Solitaire" din aur alb, decorat cu un mare diamant negru, 9.000 euro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii