Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță 2.841 de copii de 5 - 11 ani au fost programaţi pentru vaccinarea anti-COVID. Când începe campania (VIDEO)

ro

20 Jan, 2022 13:56 1119 Marime text



Campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani va începe pe 26 ianuarie, a amintit președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, care a mai menționat  că au fost efectuate deja 2.841 de programări pentru această categorie de vârstă.



 

„În perioada 13-20 ianuarie au fost efectuate în platforma de programare 2.841 de programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.



Vă reamintesc faptul că la acest moment în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate județele, din care sunt șase cabinete de vaccinare pediatrică în Municipiul București, câte unul în fiecare sector, două cabinete de vaccinare pediatrice în județul Ilfov și mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive și care vor fi actualizate și activate în platformă în funcție de adresabilitate și de deciziile Direcțiilor de Sănătate Publică județene”, a declarat Gheorghiță

 

42.000 de doze vor merge către Institutul Cantacuzino și câte 12.000 de doze vor merge către cele șase centre regionale de depozitare din Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara, Iași și Craiova. 

 

„Vreau să reamintesc faptul că demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie, miercurea viitoare. S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către Direcțiile de Sănătate Publică județene, încât să fie disponibile pe 26 dimineața în cabinetele de vaccinare pediatrice.




Așa cum am amintit, 42.000 de doze vor merge către Institutul Cantacuzino și câte 12.000 de doze vor merge către cele șase centre regionale de depozitare din Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara, Iași și Craiova”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.







Sursa video: Guvernul României 

Sursa foto: Facebook/ Valeriu Gheorghita 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii