Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilizatorii serviciului WhatsApp vizaţi de un atac tip phishing. Cum se pot apăra

ro

03 May, 2017 18:59 4045 Marime text
Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de 'validare' a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere 'verificarea' datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!

Conform CER-Ro, utilizatorii care au accesat link-ul primit prin intermediul mesajului sunt redirectați, în cele din urmă, către un site unde se pot abona la un serviciu care, așa cum se anunță pe acel site, 'oferă acces nelimitat la un portal de wallpapere, emoticoane și multe alte conținuturi distractive pentru mobil'. În cazul în care ați contractat acest serviciu și acum doriți să vă dezabonați, urmați instrucțiunile afișate în partea de jos a primei fotografii.

Whatsapp este un serviciu GRATUIT și nu condiționează continuitatea furnizării sale de plata unei anumite sume de bani ori validarea datelor! 

Sursa foto: Facebook/Cert-Ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii