Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmărit internațional de autoritățile italiene, depistat de polițiștii români. Pentru ce era condamnat

ro

28 Jan, 2020 13:07 1486 Marime text
 Astăzi, 28 ianuarie, pe Aeroportul Otopeni, polițiștii români au predat autorităților italiene un spaniol, căutat la nivel internațional pentru spălare de bani.

Acesta a fost depistat de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, la data de 20 ianuarie 2020, în București, în urma cooperării polițienești internaționale.

Bărbatul era condamnat pentru spălare de bani la 6 ani si 19 zile de închisoare, precum și la plata unei amenzi de 4.361 de euro.

Pentru depistarea acestuia, au fost folosite date și informații obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române și s-a cooperat cu atașatul de afaceri interne al Regatului Spaniei la București.

Autoritățile judiciare din Italia au emis, la data de 15 iunie 2019, un mandat de arestare, în vederea predării către acestea, pe numele bărbatului, de 52 de ani.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, iar ulterior, la data de 21 ianuarie 2020, Curtea de Apel București a dispus predarea persoanei solicitate, în Italia.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii