Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Zeci de persoane cercetate de procurori într-un dosar de fraude prin firme fantomă. Printre suspecți sunt și regizori de film

ro

18 Oct, 2021 16:41 1699 Marime text
Aproximativ o sută de persoane fizice și juridice sunt cercetate de polițiști și procurorii DIICOT într-un dosar de fraude prin firme fantomă. 

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 18 octombrie 2021, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și de Combatere a Criminalității Organizate Călărași au efectuat o acțiune pentru punerea în executare a 64 de mandate de aducere, într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
 

„În cauză, sunt efectuate cercetări față de 100 de persoane fizice și juridice într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în contabilitate și ar fi declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc).
 
O parte din membrii grupului infracțional ar fi figurat ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracțională“ - au precizat polițiștii.

 
De asemenea, facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar, le lipseau mențiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat și vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societățile prestatoare.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 10.000.000 de lei.

UPDATE: 

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, au declarat luni surse judiciare, pentru AGERPRES.

Potrivit surselor citate, faptele sunt mai vechi, din perioada 2013 - 2015, şi au legătură cu finanţări obţinute de mai multe case de filme, printre care şi Castel Film, de la Centrul Naţional al Cinematografiei, o parte din bani fiind spălaţi prin firme fantomă.

Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon au calitatea de suspecţi.

În dosar ar mai fi implicaţi şi alţi regizori şi producători de film.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii