Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Președintele României îl desemnează pe Dacian Cioloș premier

ro

11 Oct, 2021 18:16 2210 Marime text
  • Preşedintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut luni consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

„În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează”, spune președintele.


Klaus Iohannis a precizat că este important ca România să beneficieze de sumele de bani obținute prin PNRR.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au reprezentat și opiniile publice, din toate aceste propuneri am reținut una pe care o voi și pune în practică și anume am decis să desemnez pentru poziția de canditat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a declarat președintele Iohannis.

UPDATE 

„La consultările pe care le-am avut astăzi cu formațiunile parlamentare, am subliniat care sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români: gestionarea pandemiei, creșterea prețurilor la energie și măsuri ca celelalte prețuri să nu atingă un nivel insuportabil pentru populație, pregătirile pentru perioada de iarnă.

În același timp, trebuie să nu dăm cu piciorul la această mare oportunitate care este PNRR și să beneficiem de fondurile europene semnificative aflate la dispoziția României.

Dintre toate propunerile și abordările diferite cu care au venit partidele, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a adăugat președintele Iohannis.

Sursa foto: Facebook.com / Dacian Ciolos

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii