Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Doina Păuleanu, condusă mâine pe ultimul drum. Astăzi se dezvelește statuia Reginei Maria în fața Muzeului de Artă

ro

23 Dec, 2020 12:49 5718 Marime text


Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, care s-a stins fulgerător pe 23 decembrie, va fi înmormântata joi, 24 decembrie, la Brașov, acolo unde s-a născut.

Astăzi, Consiliul Județean Constanța va deschide o carte de condoleanțe la Muzeul de Artă din Constanța și în memoria acesteia va fi dezvelit bustul Reginei Maria, amplasat în fata clădirii muzeului, un proiect de suflet al Doinei Pauleanu, conform celor declarate de vicepreședintele CJ Constanța, Stelian Gima.



Dezvelirea bustului se face de la ora 13:00, iar cartea de condoleanțe va fi disponibilă după ora 15, la muzeu.

Începând cu anul 2021, conducerea CJ Constanța va numi o persoană care să preia interimatul conducerii muzeului.

UPDATE 2

În aceste momente, este disponibilă cartea de condoleanțe, iar persoanele care vor dori să lase un mesaj scris, o pot face la intrarea principală  a Muzeului de Artă Constanța, între orele 9.00 -17.00. Cartea de condoleanţe va rămâne deschisă până la finele acestui an. 


UPDATE 1


 În prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vicepreședintelui Consiliul Județean, Stelian Gima, a viceprimarului municipiului Constanța, Ionuț Rusu precum și a consilierului președintelui CJC pe probleme de cultură, Vasile Gherghilescu, a fost dezvelită această operă monumentală realizată de marele sculptor român, Oscar Han, în anul 1932, fiind amplasată pe un soclu înalt special ridicat în fața Muzeului de Artă din Constanța.



Mihai Lupu, președintele CJ Constanța a spus că muzeul îi va purta numele. El va iniția un proiect de hotărâre prin care Muzeul de Artă Constanța se va numi Muzeul de Artă „Doina Păuleanu”. El a declarat următoarele:

„Astăzi, ar fi trebuit să fie o zi frumoasă, o zi prin care doamna director, omul de cultură, care a marcat istoria Constanței, acest vis să dezvelim visul Reginei Maria. Din păcate, nu poate să fie aici. Așa cum știți cu toții, a plecat în altă lume, poate într-o lume mai bună, care o prețuiește mai mult decât am putut noi să o prețuim. Va rămâne întotdeauna în sufletul nostru, va rămâne întotdeauna un gol în lumea oamenilor de artă, în lumea istoriei artei constănțene și a României. Vom rămâne aici să îi păstrăm memoria și să o cinstim. Voi avea o inițiativă, proiect de hotărâre, ca acest muzeu, unde și-a desfășurat activitatea să se numească Doina Păuleanu. Îi invit pe toți constănțenii, să îi păstrăm un moment de regulegere” , a spus Mihai Lupu.




Citește și

Doina Păuleanu a murit!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii