Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța, omagiu la trecerea în eterniate a prof. univ. dr. Viorel Tode

ro

30 Sep, 2021 16:20 1394 Marime text
  • Bogata activitate științifică a prof. univ. dr. Viorel Tode s-a concretizat în publicarea a peste 200 de lucrări și articole științifice. 
Universitatea Ovidius din Constanța aduce un omagiu la trecerea în eterniate a prof. univ. dr. Viorel Tode, medic primar urolog, fondator și medic șef al Secției de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, doctor în științe medicale, ctitorul Disciplinei de Urologie la Facultatea de Medicină, profesor de onoare al Facultății, conducător de doctorat și coordonator a sute de lucrări de licență, de la subiecte clasice, până la teme legate de cele mai noi achiziții terapeutice ale bolilor aparatului uro-genital.

Născut pe 2 iulie 1937 în localitatea Plopeni din judeţul Constanţa, prof. univ. dr. Viorel Tode a absolvit Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, din Constanța, în 1954 şi Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti, în 1960. 

În întreaga sa activitate profesională a avut ca obiectiv perfecţionarea continuă şi dezvoltarea secţiei şi, ulterior a Clinicii de Urologie unde a introdus tehnici noi de chirurgie și dotarea cu aparatură performantă.

„De asemenea, a participat la numeroase cursuri și manifestări științifice de prestigiu din țară și de peste hotare, fiind membru în Societăţi de Ştiinţe Medicale, printre care: Societatea Română de Urologie – membru în Comitetul naţional, Societatea Română de Endourologie, Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Genetică Medicală, Uniunea Medicală Balcanică, EAU – Asociaţia Europeana de Urologie, CEAU – Asociaţia Central Europeană de Urologie, Comitetul Naţional al prostatei etc“ - se arată într-un comunicat semnat de Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa.


Bogata activitate științifică a prof. univ. dr. Viorel Tode s-a concretizat în publicarea a peste 200 de lucrări și articole științifice, cărora li se adaugă titluri importante de cărți, tratate și manuale publicate menţinând în permanenţă contact cu clinici de tradiție din țară și din străinătate, pentru creșterea valorii actului medical la nivelul standardelor internaționale, dotarea cu aparatură de înaltă performanță, precum și specializarea cadrelor medicale în centre de prestigiu.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii