Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea o bază academică la malul Mării Negre, la Neptun

ro

20 Jul, 2021 16:16 1550 Marime text
  • Adjudecarea a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român (RA-APPS), fiind validată de  forurile UBB, iar în data de 14 iulie 2021 au fost semnate actele cu RA-APPS (https://www.apps.ro/2021/06/11/anunt-referitor-rezultat-licitatie-din-11-06-2021-neptun/).
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea o bază științifică/ academică la malul Mării Negre, în urma adjudecării unei clădiri situate în localitatea Neptun, județul Constanța.

Adjudecarea a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român (RA-APPS), fiind validată de  forurile UBB, iar în data de 14 iulie 2021 au fost semnate actele cu RA-APPS (https://www.apps.ro/2021/06/11/anunt-referitor-rezultat-licitatie-din-11-06-2021-neptun/).

„Prin angajamentul forurilor de decizie din UBB (Rector/Consiliu de Administrație/Senat) vom dezvolta acolo o stațiune științifică și academică a UBB, care să aibă funcții (1) educaționale, (2) de cercetare-dezvoltare-inovare și (3) de relație cu societatea.

Demersul a fost motivat (1) de jos în sus – solicitările de practică și/sau de cercetare în zona Dobrogei/Mării Negre din partea cadrelor didactice, a cercetătorilor și studenților UBB (iar închirierea unor spații pe măsura nevoilor nu este fezabilă) și (2) de sus în jos, în condițiile în care UBB, ca o universitate globală world-class de 5 stele (QS*****), nu poate să nu fie ancorată în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mari (I3M)” (ex. în digitalizare, energie etc.), aceasta și în coordonare cu proiectul Danubius în care dorim să fim parte activă prin stațiunea științifică/academică de la Coronini.

De asemenea, noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și are avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Cu o tradiție academică de 440 de ani, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, fiind astăzi adesea cea mai bine poziționată în România în rankingurile universitare globale și pe domenii, de cinci ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

Recent, în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca o universitate world-class de 5 stele (QS*****), iar din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene “world-class/research-intensive”.

UBB – cea mai mare comunitate academică din țară – are în prezent alte șase stațiuni de cercetare științifică/academice: Stațiunea științifică Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud), Stațiunea Științifică Danubius (jud. Caraș-Severin), Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (jud. Sălaj), Complexul Beliș (jud. Cluj), Complexul Baru (jud. Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (jud. Hunedoara), se arată în comunicatul de presă al Universitatății Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Amintim că, Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” a publicat un anunț prin care se vindea Complex Restaurant Dunărea – Lot 1 compus din construcții și teren aferent în suprafață de 4.680 mp.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 10 mai 2021, iar data licitației a avut pe 12 mai. Valoarea estimativă era de 926.800 de euro la care se adaugă TVA.
 
Licitaţia a fost deschisă cu strigare la data de 12.05.2021, ora 12.00, la sediul S. R. P. NEPTUN - str. Trandafirilor nr. 20 (incinta Club Bazin), Neptun, județul Constanta, pentru vânzarea următorului imobil:
 
-Complex Restaurant Dunărea - Lot nr. 1 (construcţii si teren aferent în suprafaţa de 4680 mp) situat in staţiunea Neptun, str. Trandafirilor nr. 12, jud. Constanta, compus din: Clădire CKD+P+1E) cu o suprafaţa utilă totala de 2.660,65 mp, compusă din demisol - 2 camere si dependinţe, parter -18 camere si dependinţe, etaj 23 camere și dependinţe, clădire C2 post trafo (cu o suprafaţa construita de 78 mp), platformă betonata (cu suprafaţa de 758,91 mp), teren intravilan in suprafaţa de 4680 mp (a doua licitaţie).

Despre RA-APPS  

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat funcţionează în scopul administrării, păstrării integrităţii şi protejării bunurilor aparţinând domeniului public al statului destinate asigurării serviciilor publice de interes naţional - de reprezentare şi protocol pentru Senat, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Guvern şi Curtea Constituţională -, a bunurilor destinate asigurării de servicii specifice pentru misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentantele organizaţiilor internaţionale interguvernamentale acreditate în România şi pentru personalul acestora, precum şi a bunurilor aparţinând domeniului privat al statului pe care le are în administrare, se arată pe site-ul RA-APPS.

Citește și: RA-APPS scoate la vânzare complexul restaurant Dunărea, din Neptun, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii