Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una din teme, mediul de securitate din zona Mării Negre Discuție între Ministrul Ciucă și însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz

ro

19 Feb, 2021 13:21 1339 Marime text
 
  • Întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind provocările actuale ale mediului de securitate, cu accent asupra celor din zona Mării Negre.
  • Nu în ultimul rând, discuțiile au vizat  aspecte curente de pe agenda aliată, în contextul reuniunii ministeriale a NATO care a avut loc pe 17 și 18 februarie.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit vineri, 19 februarie, la sediul MApN, pe David Muniz, la preluarea funcției de însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la București.

Cei doi oficiali au avut o discuție punctuală cu privire la stadiul cooperării bilaterale, precum și la perspectivele de dezvoltare în contextul semnării în cursul lunii octombrie 2020 a Foii de parcurs dedicată cooperării în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030.

Totodată, întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind provocările actuale ale mediului de securitate, cu accent asupra celor din zona Mării Negre. Nu în ultimul rând, discuțiile au vizat  aspecte curente de pe agenda aliată, în contextul reuniunii ministeriale a NATO care a avut loc pe 17 și 18 februarie.

În context, ministrul Ciucă a subliniat importanţa Parteneriatului Strategic între România și SUA şi susţinerea autorităţilor române în direcţia dezvoltării acestuia, precum şi a  consolidării cooperării în cadrul NATO şi a altor organizaţii internaţionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii