Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un parc eolian din judeţul Constanţa se desfiinţează!

ro

08 Aug, 2015 00:00 6543 Marime text

Wind Power Plant SRL va demonta nouă turbine ce alcătuiesc Parcul eolian Târguşor, pe care îl deţine. În acest sens, societatea solicită de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa eliberarea acordului de mediu pentru desfiinţarea parţială a Parcului eolian Târguşor. Dezvoltarea proiectului a fost realizată de Monsson Alma SRL. Precizăm că am luat legătura cu reprezentanţii Monsson Alma SRL, însă aceştia nu ne-au oferit informaţiile solicitate cu privire la acest proiect. Ei au adăugat însă că vor reveni ulterior cu date. În momentul în care le vom primi, acestea vor fi publicate în cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
Memoriul de prezentare a fost elaborat în conformitate cu OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată şi completată prin Legea nr. 265/2006 cu HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi cu OM nr. 135/2010 privind aprobarea metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private. Prin acest proiect se propune demontarea celor nouă turbine eoliene ce alcătuiesc Parcul eolian Târguşor şi scările aferente, precum şi a tuturor echipamentelor existente în interiorul fiecărei turbine. Demontarea şi transportul celor nouă turbine se vor realiza cu ajutorul unor macarale şi al unor trailere de transport, fără să fie afectate restul construcţiilor existente în cadrul Parcului eolian Târguşor (drumuri noi de acces, platforme de montaj, funcţiuni aferente fiecărei turbine eoliene, drumuri de exploatare existente). „Turbinele vor fi demontate din cauza schimbărilor legislative, proiectul nefiind fezabil şi neputând să-şi susţină cheltuielile de operare. Ca urmare, acestea vor fi transportate în alte zone. Cele nouă turbine nu au funcţionat niciodată şi nu au fost conectate la reţea“, se precizează în memoriul proiectului. Turbinele desfiinţate sunt tip Vestas V90-3 MW.
 
„Nu se desfiinţează parcul eolian. Cei de la Wind Power Plant SRL nu s-au înţeles la preţ cu Vestas. De aceea, turbinele vor fi înlocuite cu altele“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Târguşor, Dumitru Dragu. 

Despre Wind Power Plant SRL

Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 7 august 2015, Wind Power Plant SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul în municipiul Constanţa, strada Făgetului. Firma, care se ocupă de „producţia de energie electrică“, are un capital social subscris de 400 de lei, integral vărsat, compus din 40 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt: Fortpierce Properties Ltd, cu sediul în Cipru, Nicosia, Kennedy, cu opt părţi sociale (20% din capitalul social), Caormina Trading Ltd, cu sediul în Cipru, Dasoupoli, cu 32 de părţi sociale (80% din capitalul social). Administratorul societăţii este Emil Robert Pavel, născut pe 10.08.1970, în Slobozia, Ialomiţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii