Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou mandat pentru preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

ro

29 Nov, 2018 00:11 2071 Marime text
Prin Hotărârea Senatului României numărul 175/26 noiembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 1009 din 28 noiembrie, Ancuţa Gianina Opre a fost numită în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Actul normativ, aşa cum este publicat în Monitorul Oficial, este semnat, pentru preşedintele Senatului de Iulian-Claudiu Manda.
 
Ancuţa Gianina Opre a fost numită luni, în funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), pentru încă un mandat, potrivit Agerpres.

A fost vot electronic, secret, înregistrându-se 63 de voturi "pentru", 27 "împotrivă" şi o abţinere. Ulterior, Ancuţa Gianina Opre a depus în plen jurământul. 

Opre a fost numită pentru încă cinci ani, mandatul preşedintelui ANSPDCP putând fi reînnoit, potrivit legii, o singură dată. 

Anterior, Comisia juridică a întocmit un raport favorabil numirii Ancuței Opre în cadrul instituției.


Despre ANSPDCP

Potrivit paginii sale oficiale de internet Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în calitate de autoritate publică centrală autonomă cu competență generală în domeniul protecției datelor personale, reprezintă garantul respectării drepturilor fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale, statuate cu precădere de art. 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, de art. 16 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene și de art. 8 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale.

Anul 2016  marchează un moment cheie în evoluția reglementărilor europene privind protecția datelor personale prin adoptarea de către Parlamentul European și Consiliu, a Regulamentului privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date (Regulamentul General privind Protecția Datelor), de directă aplicabilitate în toate statele membre ale Uniunii Europene începând cu data de 25 mai 2018, alături de adoptarea și a Directivei privind protecţia datelor prelucrate în scopul prevenirii, detectării, investigării şi punerii sub urmărire a infracţiunilor şi a altor activităţi judiciare.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii