Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat USR anunță că va sesiza Direcția Națională Anticorupție cu privire la neregulile Ministerului Sănătății

ro

13 Oct, 2019 12:28 1658 Marime text
Emanuel Ungureanu, deputat USR, a transmis pe pagina sa de Facebook că va sesiza Direcția Națională Anticorupție cu privire la achiziția în mod ilegal, spune el, făcută de către Ministerul Sănătății, a 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent. Deputatul USR susține că, prin această achiziție, banii alocați au fost „aruncați pe fereastră”.

„700.000 de euro au fost aruncați pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an. Funcționari din Ministerul Sănătății, au decis, în mod ilegal, achiziționarea a 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă, 6 luni- 3 ani! Până în luna septembrie, au fost livrate deja, 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Emanuel Ungureanu a informat că achiziția vaccinului nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini.

„Ministerul Sănătății a generat o licitație pentru cumpărarea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, în luna martie a anului 2019. Acordul cadru are o durată de patru ani și Ministerul Sănătății urma să cumpere în 4 ani o cantitate de aproximativ opt  milioane de doze! Toate bune și frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătății, a achiziționat un vaccin care nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini! Mai precis, în loc să achiziționeaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni - 64 ani, așa cum este recomandat de OMS și cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătății condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la trei ani în sus. Această achiziție a fost realizată cu grava încălcare încălcarea legii și cu tăcerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea.”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Emanuel Ungureanu a transmis că această achiziție a fost realizată cu încălcarea legii.

„Direcția Generală de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății este responsabilă direct de această gravă eroare. Voi sesiza aceste fapte penale, cu consecințe deosebit de grave, Direcției Naționale Anticorupție! Sunt convins că, în scurt timp, vom afla și alte nereguli grave care s-au produs în timpul mandatului doamnei Pintea”, a mai scris acesta pe pagina sa de socializare.

Sursă foto: Facebook/ Emanuel Ungureanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii