Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un consulat onorific al României, inaugurat la Florenţa (galerie foto)

ro

16 Jan, 2020 17:55 2022 Marime text

La 15 ianuarie 2020 a avut loc inaugurarea Consulatului Onorific al României la Florența, un serviciu de mare importanță pentru cei aproximativ 85.000 de cetățeni de origine română care locuiesc în regiune (din care peste 20.000 la Florența).  

Noul consul onorific este Paolo Fagiolini, cunoscut pentru implicarea sa în domeniul sanitar și al biotehnologiilor.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a participat la ceremonia de inaugurare, la care au intervenit și consulul general al României la Bologna, Daniela Dobre, primarul orașului, Dario Nardella și prefectul de Florența, Laura Lega. Au fost, de asemenea, prezenți președintele Consiliului Regional, Eugenio Giani și parlamentarul Guglielmo Picchi, alături de numeroși alți reprezentanți din conducerea autorităților regionale și locale.

Tăierea panglicii a fost urmată de ceremonia de inaugurare, cu un moment muzical susținut de tânăra soprană de origine română, Laura Bretan, în contextul Zilei Culturii Naționale.

Cu prilejul vizitei la Florența, în aceeași zi, ambasadorul României a depus o coroană de flori la mormântul fostului ministru de externe al României și cetățean de onoare al Florenței, Nicolae Petrescu Comnen. Ulterior, ambasadorul George Bologan a ținut un moment de reculegere în memoria principelui Alexandru Ioan Cuza la placa comemorativă dedicată acestuia, în contextul celebrării, la 24 ianuarie 2020, a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.



Sursa captura-foto: Facebook/ Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii