Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O pensionară din Constanța, pusă să caute documente în arhiva unei instituții subordonate Ministerului Muncii. Ce spune ministrul Violeta Alexandru

ro

30 Jan, 2020 19:37 2896 Marime text
Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale a postat, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de socializare Facebook un mesaj cu privire la situația unui constănțean care a fost trimis să își caute singur documente în arhiva instituției. Ministrul a nuanțat și starea deplorabilă în care se află arhivele instituțiilor subordonate. Violeta Alexandru menționează că a cerut Casei Naționale de Pensii, Inspecției Muncii și ANPIS să prezinte o situație a condițiilor de depozitare a documentelor.

Iată mesajul ministrului:

„Nu am greșit dedicându-mi o bună bucată din timp verificărilor pe teren.

Nu avem condiții potrivite, nu avem resurse să facem investiții dar totuși nu ne putem bate joc de niște documente, pentru orice scop au fost ele depuse de către cetățeni la instituțiile publice. Există o limită, chiar și în condiții în care nu dispui de spații potrivite, sub care nu poți permite abandonarea de documente. Ești dator să cauți soluții. Un geam, o curățenie poți face indiferent de cât de limitate sunt resursele pentru instituțiile publice care lucrează cu publicul respectiv dețin arhive de documente.

Am cerut Casei Naționale de Pensii Publice, Inspecției Muncii și ANPIS să îmi prezinte o situație a condițiilor de depozitare a documentelor. Rămân la părerea că, indiferent de nevoile (reale) de investiții în infrastructură, primul lucru care trebuie să se întâmple în instituțiile publice este să ne pese. Sigur că obiectivul meu, și am avut astăzi o întâlnire în acest sens, este să ajungem la o reală digitalizare a documentelor (suntem, din păcate, în urmă, foarte în urmă, cu bani irosiți pe proiecte abandonate sau făcute neserios). Dar până atunci, nu ne putem bate joc de oameni, de documentele lor, practic – de viața lor.

Regret situația în care un cetățean din Constanța a fost trimis să își caute singur documente în arhiva care arăta într-o stare deplorabilă, o stare care merge dincolo de necesitățile de investiții”.

Femeia în cauză a povestit cum a intrat în clădirea care aparține Agenției de Plăți și Inspecții Sociale pentru a-și căuta documentele de care avea nevoie în vederea unei miriri de pensie. „Am fost înștiințați să venim echipați cu mănuși, cu măști, cu obiecte de iluminat, pentru că sunt condiții improprii. Documentele toate sunt aruncate de-a valma, nu există uși, nu există geamuri, nu există rafturi, totul este aruncat pe jos, fără nicio ordine”, a spus ministrul Violeta Alexandru.

Sursă foto: Facebook/Violeta Alexandru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii