Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un club din oraş va dispărea „Verde Urban“ trage un nou semnal de alarmă - „Un alt bloc P+8 va fi ridicat pe strada Tulcei, pe un teren vândut în trecut de Primărie!“ (document)

ro

26 Apr, 2019 00:00 4787 Marime text
Pe locul unde în prezent se află un club constănţean (Rock Halle), pe strada Tulcei nr. 2, un investitor privat propune un plan urbanistic prin care să i se permită construirea unui bloc P+8 pe un alt teren vândut în trecut de Primărie. „Nu tu parcări, nu tu zone verzi, nu spaţii pentru activităţi artistice (adio, Rock Halle?!). Betonarea Constanţei continuă”, susţin reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.
Solicitarea se află la Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa. Beneficiarul PUZ-ului este Maria Roşu, iar proiectul a fost realizat de Biroul de Arhitectură Roxana Mărculescu.
 
„Potrivit PUG Constanţa aprobat prin HCLM nr. 653/1999,prelungit prin HCL 327/2015, zona studiată face parte din ZRA 3 - zona unităţilor de depozitare şi conform PUD aprobat cu HCL 294/25.05.2005, zona spaţii comerciale, spălătorie auto, terasă acoperită. Conform PUG Constanţa, indicatorii urbanistici admişi în zona studiată sunt: unităţi de depozitare pentru industrie, servicii industriale şi materiale de construcţie, depozite pentru materiale recuperabile, ale serviciilor de gospodărie comunală, care necesită suprafeţe mari de teren, pentru toate ZRA sunt admise utilizări compatibile cu caracteristicile de funcţionare pentru diferite tipuri de unităţi. În cazul in care aceste caracteristici nu permit dezvoltarea activităţilor şi/sau este necesară schimbarea destinaţiei, se cere
PUZ (reparcelare, reconfigurare zonă).
 
Alte funcţiuni admise sunt activităţile actuale permise în continuare, cu condiţia diminuării cu cel puţin 50% a poluării în termen de 5 ani de la aprobarea RLUMC, extinderea sau conversia activităţilor actuale va fi autorizată cu condiţia să nu agraveze poluarea factorilor de mediu şi a prezentării unui program de retehnologizare şi ecologizare. Sunt permise în mod excepţional următoarele: spital, cabinete
medicale, servicii specializate de intervenţie în caz de accidentare, învăţământ profesional, precum şi echipamente cu caracter social (cantine, creşe, cluburi etc.) care asigură servirea exclusiv a personalului salariat al unităţilor respective.
 
Se interzice amplasarea locuinţelor, cu excepţia celor de serviciu, pentru personalul care asigură permanenţa în conformitate cu prevederile legale, se interzic amplasarea unităţilor de învăţământ şi orice alte servicii de interes general în interiorul limitelor în care poluarea depăşeşte CMA, se interzice amplasarea de unităţi militare cu excepţia celor a căror funcţionare e impusă de specificul activităţii industriale, se interzice amplasarea altor servicii de interes general nespecificate la utilizări admise cu condiţionări.

Conform PUZ, înălţimea maximă stabilită se va exprima în metri de la nivelul terenului la cornişă, înălţimea clădirilor nu va depăşi înălţimea maximă admisă în ZR înconjurătoare - POT = 50 %, CUT = 10 mc/mp teren. Parcajele vor fi asigurate conform HCL 113/2017, rectificată prin HCL 28/2018.
Este obligatorie amenajarea de spaţii plantate cu rol decorativ şi de protecţie de minimum 10% din totalul suprafeţei de teren, dar nu mai puţin de suprafaţa stabilită prin HCJ 152/ 2013”, se arată în memoriul tehnic în vederea obţinerii avizului de oportunitate.

Prin planul urbanistic zonal se propune reconversia funcţională a parcelei şi stabilirea reglementarilor urbanistice în vederea construirii acesteia (vezi secţiunea „Documente”). Funcţiunile propuse pe teren vor conţine următoarele: imobile funcţiuni locuire colectivă cu spaţii comerciale, servicii, birouri, parcaje la parter, construcţii aferente echipării tehnico-edilitare, circulaţii auto şi pietonale, parcaje, spaţii verzi amenajate, împrejmuiri, loc de joacă şi ghene de gunoi. Accesul auto se va realiza din aleile de acces din str. Tulcea şi str. Murelor, propuse spre extindere şi reamenajare.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii