Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din regiunea greacă Vilia

ro

26 Aug, 2021 11:14 1055 Marime text
  • Miercuri seară, salvatorii români au strâns tehnica de intervenție și echipamentele de lucru, și-au luat rămas bun de la gazde și au pornit încolonați către bază.
După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea greacă Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din zona respectivă în baza de operații a modulului român, din localitatea Eleftina.

Obiectivul pe care l-au protejat, zi și noapte, a rămas în siguranță. Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias a fost înconjurată de flăcările uriașe, încă din cursul zilei de luni. Cu toate acestea, în mod minunat, dar și cu aportul colegilor noștri, a fost salvată de la incendiere și de la distrugere completă.

Mănăstirea, cu toate construcțiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii și anexe), a fost predată în siguranță măicuțelor care viețuiesc acolo.

Miercuri seară, salvatorii români au strâns tehnica de intervenție și echipamentele de lucru, și-au luat rămas bun de la gazde și au pornit încolonați către bază.

Misiunea din zona Mănăstirii s-a încheiat cu bine, iar pompierii militari români sunt pregătiți, în continuare, pentru noi provocări și eventuale misiuni, la care oficialii eleni i-ar solicita să intervină.

Sursă foto: Facebook.com / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii